Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En viktig stemme. Ei viktig bok. Ei modig jente. Ei sterk jente. Ei jente som ikke ville knekkes, selv om hun ble født som "bare en jente"..
En grusom historie om en trist og gledesløs barndom, en oppvekst i en familie som sitter fast i et forkvaklet islam. Om en tyrannisk far som ødelegger og mishandler sin familie. Hannah Shah ble født i England. Hennes far var imamen i fellesskapet, den som alle respekterte høyest. Hjemme terroriserte han familien, i islams navn. Hennes mor levde i frykt for sin mann. Hannah Shah ble den som måtte unngjelde for alle hans torturmetoder fra hun var ganske liten, for hun var jo "bare en jente".
Jeg må si det med Hannah Shahs egne ord: "I vår kultur er ikke jenter så velkomne som gutter. Vi trenger beskyttelse - Ikke for vårte eget beste, men for familiens ære. Hvis en datter havner på skråplanet, bringer det større skam over familien enn dersom en sønn gjør det. I den pakistanske kulturen handler sladderen alltid om jenter."
Hannah Shah vokste opp i en "pakistansk gate" i en by i England, der: "Det anses som bedre for en kvinne å lide i stillhet enn å føre skam over familien eller fellesskapet. Alt er bedre enn skam.
Selv barnemishandling."

Dette foregår mange steder fremdeles.
Les boka!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Meget sjelden jeg feller en tåre under lesing av en bok. Her falt det mange. Maken til sterk, sann historie skal du lete lenge etter. Et utrolig innblikk i den voldsomme kulturforksjellen fra landsbygda i Pakistand til England. Hvordan religionens språk og ritualer kan misbrukes. Godt skrevet er den også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor