Viser 21 til 29 av 29 omtaler

Victoria Hislop har klart det igjen. Fengslende bok med et interressant tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig vakker bok, som fenget meg etter bare noen få sider. Elsket også boka Øya, men dette falt enda mer i smak... Måten Hislop skildrer mennesker, hendelser, steder og historie, er helt unik.. Vil bare sette meg på en fly, rett ned til Hellas og byen Thessaloníki, lukte, føle og kjenne den. Elsker bøker/ historier der man kan lære noe, her får man en fortelling som blander seg inn med Hellas sin Historie på en flott måte. Hoved personen i boken, Katerina, med sin nål og tråd, som man føler man får helt inn under huden, nydelig...
Nok en flott bok, av en av mine favoritt forfatter, anbefales på det sterkeste. Les den!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hislop klarer å pirre nysgjerrigheten uten at jeg akkurat blir trollbundet. Slutten virker noe amputert. Synes forfatteren går i den fellen, som man ofte kan se i litteratur som ikke befinner seg i den ypperste klasse, og det er å fremstille noen av karakterene på en svært unyansert måte. Grei nok bok når du vil underholdes og du lærer mye om Hellas fra 1917 og utover mot vår tid

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Med neseblod og forkjølelse var det greit å legge seg på sofaen med "Tråden". Jeg er bare halvveis og er veldig spent på fortsettelsen. Jeg synes kanskje ikke den inviterer til de store refleksjoner, men den er jo spennede da. Det ser også ut som om hun har gjort en god research før hun hun skrev denne romanen. Hun forteller godt og det ut som om det kvalitetsmessig er det beste Hislop har skrevet.
Hilsen Marit who turns pages

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handlingen i boka er lagt til den greske byen Thessaloniki. Her bodde kristne, jøder og muslimer fredelig side om side. I 1917 raseres mesteparten av byen av en voldsom bybrann, og Dimitri blir født midt i kaoset.

Fem år senere mister Katerina moren sin da de må flykte fra Smyrna. En gresk soldat tar hånd om henne, og får henne plassert på en båt som skal ta med flyktninger til Thessaloniki. På båten blir hun "adoptert" av en mor med tvillinger, og i Thessaloniki havner de i nabohuset til Dimitri.

En veldig god bok med et historisk bakteppe, som jeg synes var veldig interessant i og med at jeg visste veldig lite om Thessalonikis historie i utgangspunktet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest "The Island" av Victoria Hislop, visste jeg at jeg liker fortellerstilen hennes. Og derfor ble jeg glad da jeg fant "The Thread" på Ark i høst. De to bøkene har både likheter og ulikheter, men jeg ble mer fenget av "The Island." Begge bøkene bringer leseren tilbake i tid, og det jeg liker best er hvordan Hislop klarer å gjøre historie levende for leserne sine.

Det som fenger meg mest ved "The Thread" er historien til Katarina, og personligheten hennes og talentet for å sy. I tillegg skaper dramatikken mellom Dimitri og faren hans både spenning og frustrasjon.

Detaljer blir elegant blandet inn i helheten, og jeg opplever fortellingen som levende og ekte. Samtidig opplever jeg at "The Thread" har mange flate partier, og det er gjerne der historieaspektene blir presentert på en lærebokaktig måte. Disse partiene er på den annen side vevd inn i fortellingen på en diskret måte, og skaper dybde og troverdighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

fantastisk bok. Tok tak i meg som leser tidlig og etterpå var det vanskelig og legge den fra seg. Går inn i katogori som en av mine favoritt bøker. Og ikke en æ glemme med det første. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fengslende historie om å leve/bo i Hellas før under og etter verdenskrigene og frem til i dag. Jeg likte den

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

MartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H Hoel