Viser 1 til 10 av 14 omtaler

Jeg har slitt med denne boka siden første side. Føler at jeg ikke kommer inn i livet de lever, og det er altfor mange fremmede ord som ikke er oversatt, noe som gjør at jeg ikke forstår alt og dermed ikke klarer å henge med. Den medisinske terminologien er helt grei, der aksepterer jeg at jeg ikke forstår noe.
Det tar seg opp mot slutten, men generelt er det for mye om og men og det jeg anser som unødvendigheter, og dermed blir de nesten 800 sidene veldig lange. Føler ikke at innholdet lever opp til beskrivelsen bak på boka.
Terningkast 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende fortelling om tvillingbrødre og deres biologiske og ikke-biologiske foreldre. Det er helt tydelig at forfatteren er lege og meget kunnskapsrik. Oversettelsen skurrer et par steder (oversettere er Kari og Kjell Risvik).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken har jeg veldig blandede følelser om. Den var veldig lang, tidvis tung, samtidig som den var fin. Om man ikke har interesse for eller kunnskap om anatomi, vil jeg påstå at det er lite vits å lese denne boken. Man trenger ikke å forstå alle de latinske ordene og sykdommene, men det er en såppas stor del av boken at det har mye å si.
Historien i seg selv er veldig fin og rørende, men veldig lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dont judge a book by its cover. Eller av tittelen for den saks skyld. Denne boken gir seg ut som en "klassisk dameroman" hvis man skal dømme av mitt omslag (to tvillinger med store brune øyne) og tittelen på den norske oversettelsen. Den engelske tittelen "Cutting for stone" er så utrolig mye mer treffende. Jeg forstår at den ikke lar seg oversette direkte, men jeg forstår ikke hvorfor forlaget har valgt denne dameroman-kamuflasjen, når boka slik jeg ser det har et mye bredere nedslagsfelt. Dette er ikke en legeroman, det er en kirurgroman. Det er en murstein av en bok, men til tross for at de første 150 sidene omhandler en fødsel opplever jeg den verken som langtekkelig eller for grundig. De andre medisinske beskrivelsene i boka er ikke like lange, og selv om man ikke er helsepersonell og forstår all den medisinske terminologien gir de en viktig dimensjon til boka. To brødre kommer til verden på et misjonssykehus i Etiopia. Deres mor er en nonne og faren stikker av rett etter fødselen. En veldig fengende og god historie om brorskap, krig, fred, Asia, Afrika, Amerika og medisin. De siste hundre sidene leste jeg påtatt sakte fordi jeg visste jeg snart måtte gi slipp på hovedpersonene. Min mistanke om grundig forarbeid og personlig kjennskap til det han skriver om bekreftes i forfatterens etterord og grundige bibliografi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne tykke boken anbefaler jeg til de som er interessert i anatomi og Afrika. Periodevis forutsigbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde kjempe høye forventninger til denne, men boka stod ikke til dem

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en fantastisk roman -smekkfull av medisinsk informasjon spennende plott- hjertevarme og psykologiske interaksjoner. jeg leste den 2 ganger på rappen for å få med meg alt det nye som var "gjemt" i storryen Skulle ønske han skriver mer!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var en veldig god bok! litt mye medisin snakk, men jeg ble etterhvert god til å skumlese dette. En gripende og god historie og jeg lærte noe om Etiopias historie også :-) Den er tykk, men det er ikke et problem når du først er kommet godt i gang. Jeg kjøpte en pocket utgave med bilde av to tvilling gutter på forsiden, dette ser ut som illustrasjonen til en Allers roman og jeg hadde ikke kjøpt boken hvis ikke en medarbeider på Ark anbefalte den så varmt og garanterte meg at det ikke var en "dameroman"! Takk for det ARK-medarbeider :-) Men hvorfor må forlagene lage disse sukkersøte omslagene??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en av de få bøkene som jeg ga opp da jeg leste og leste men ikke fikk helt tak på den. Ble alt for mye medisinsnakk og store avhandlinger som gjorde at man datt litt ut av handlingen man prøvde å få med seg... Boken er sikkert bra for spesielt interesserte som har bedre tålmodighet og forståelse for medisinspråk enn med..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da tvillingene Shiva og Marion blir født dør deres mor, som er en ung nonne. Barnas far som er kirurg ved sykehuset, har hatt et forhold til nonnen i all hemmelighet. Rett etter den dramatiske fødselen stikker han av, og det blir opp til resten av sykehuset i Addis å ta vare på tvillingene.

Som ung mann må Marion rømme ut av landet på grunn av sviket fra såvel broren som Marions elskede Genet. Kan han noensinne tilgi alle som har sveket ham opp gjennom årene?

Etter en litt treg start, tar boka seg opp, og det er vel verdt å holde ut. En gripende historie!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BookiacCarine OlsrødHarald KTherese HolmTralteMangosaft45Astrid Terese Bjorland SkjeggerudReadninggirl20OlaugTonesen81Tone HSynnøve H HoelAstrid SæverhagenTor Arne DahlKristine LouiseHelene FagerhusKarenINA TORNESTrude OmaTone SundlandHelena EHilde H  HelsethEli HagelundFindusPirelliGunn FalkbäckalpakkaHilde Merete GjessingLeselenaJanne Kristin HøylandSaraDolly DuckBerit B LieBjørg L.Jenny Dahl BakkenNorahIdaKirsten LundMaja StrypetVannflaske