Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Betre enn dette blir det ikkje om karane som drog på lofotfisket kvar vinter, og dei som venta eller ikkje venta heime. Handlinga er lagt til tida då dampbåten så smått gjorde sitt inntog. Ein æra er snart over, men vi får følgje nokre seglbåtar og mannskapet ein sesong på Lofothavet. For eit blodslit, og for eit eventyr! Boka er eineståande i både natur- og personskildring. Den siste viking vil eg påstå er essensiell litteratur for å forstå fortida vår. Kystfiskaren sin Markens Grøde? Ja, det er eg samd i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god gammel klassiker om livet og strevet for lofotfiskerne, som har alt man ønsker seg av ei bok - både spenning til humor. Har både ledd godt av enkelte hendelser i denne boka, og sittet i åndeløs spenning på hva som skjer med dem der ute på havet... Anbefales på det varmeste :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Markens grøde" om Lofotfiskerne. God fortelling om virkelig blodslit og kampen for tilværelsen. Det er vanskelig å forestille seg i en varm og trygg sofakrok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lettar for han som lever, enn han som er dau. Side 212.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gammel og god. Like interessant som boken er Bojers livshistorie. Fra fattiggutt til kjendis i utlandet. Link til blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamie