Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Tre av Paul Austers mange gode bøker skiller seg ut som eksepsjonelle: "New York-trilogien", "Timbuktu" og "Moon Palace". Sistnevnte er min personlige favoritt. Det er en nydelig konstruert beretning om søken etter identitet, etter rollemodeller som kan erstatte fraværet av en far. Månen i tittelen har mange betydninger, ifølge forfatteren. Som myte, som bilde på alt som er mørkt inne i oss, som objekt, en livløs sten som henger over oss i løse luften, som bilde på syklisk repetisjon slik den menneskelige erfaring utspiller seg, men den symboliserer også lengsel etter det uoppnåelige. Auster skrev boka blant annet som en kritikk av den menneskelige fremgang, den bearbeider tre generasjoner gjennom tre historier, og hver generasjon begår i prinsippet de samme feilene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Paul Austers forfatterskap har stått sentralt i min lesning de drøyt 10 siste årene, og jeg elsker bøkene hans! Dette var i sin tid den boka som fikk meg til å ønske å lese alt Auster hadde skrevet så langt i sitt forfatterskap, og jeg fikk lyst til å lese den om igjen. Selv om boka står seg fremdeles, ble jeg litt skuffet.

"Moon Palace" handler om en ung manns identitetskrise. I en periode gir han seg tilfeldighetene i vold uten å gripe inn i sin egen sjebne. Det holder på å koste ham livet. Mange av hendelsene som siden skjer er vel utrolige, og virker noe konstruerte. Men hengir man seg til Austers fantastiske fortellerevne og ser forbi dette, er dette en klassiker innenfor litteraturen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundRuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne Augusta