Klikk på en bok for å skrive en omtale.
Denne startet bra, med en ung gutt som forelsker seg i ei jente han ser i en drøm. Utover i boka er det duket for ungdomsintriger og kjærlighet, blandet med magi og overnaturlige hendelser. I utgangspunktet en god idé, men det blir rotete og etter hvert ganske kjedelig når spenningen skal hales ut, derfor det lave terningkastet.
En spenningsroman for ungdom. En ulykke blir etterforsket som drap. Fire elever som satt i samme rom for igjensitting blir etterforsket. De fire forteller sin versjon av det som har skjedd og hvorfor de havnet i denne situasjonen. Boka taper seg litt på slutten da alle trådene skal nøstes opp, men sånn er det ofte i krim og spenningsromaner, synes jeg. Alt i alt underholdende, terningkast fire.
En av andre verdenskrigs verste kapitler sett fra et barns synsvinkel, og en fortelling om vennskap igjennom et høyt gjerde.
Renberg er så innmari god på indre monolog. Jeg liker måten karaktererne hans reflekterer over livet. I denne boka har hovedpersonen så fin og god selvinnsikt. En familie får nye naboer. De blir litt kjent igjennom hekken og så går liksom hverdagen videre, med en nysgjerrighet for de nye som har flyttet inn i huset ved siden av.
Jeg hørte lydboka. Renberg selv leser og gjør som alltid en utmerket jobb.
Dette er den første boka jeg leser etter at jeg har sett filmatiseringen først. Den svenske filmatiseringen er en av mine absolutte favorittfilmer! I dette tilfellet synes jeg det er flaks at jeg så filmen først. Et par av karakterene får en mørkere og mer usympatisk side i boka. Men bevares. Boka er god! Grøssende, ubehagelig og brutalt god. I boka møter vi Oscar, en mobbet og plaget gutt. Han bor i en vanlig forstad til Stockholm, og folk lever sine normale 80-talls liv.. Helt til Oscar og moren får nye naboer. En bok om ensomhet, mobbing, vennskap, kjærlighet og en god dose splatter. Helt unik.
Da jeg starta på denne boka var jeg usikker på om jeg kom til å sove noe særlig godt i tiden som skulle komme. Det skjedde så mye brutalt, sjokkerende og uventet at jeg liksom ikke klarte å holde guarden oppe. Men så tapte den seg halvveis og begynte å bli litt treg, irriterende og usaklige ting begynte å skje uten at det egentlig hadde noen god grunn. Jeg gir første del terningkast seks, men siste del terningkast tre. En mann finner en baby nedgravd i skogen. Dette blir starten på en ubehagelig reise som skal krysse sporene til ei anna merkelig jente. Jeg skal gi Lindqvist en sjanse til.
Kjærlighet, klisjeer, intriger og engelsk/australsk historie.Kunne lett ha vært 100 sider kortere og Cece kunne oppført seg mindre som en fjerdeklassing! Jeg ble sur når den ene klisjeen følger etter den andre. Historien i seg selv er egentlig ganske interessant, men den blir forstyrret av overtydelige frampek som ødelegger hele spenningen. Jeg skal lese denne serien ferdig, for jeg må vite hvordan alt henger i hop til slutt. Den røde tråden i fortellingen er god, siden den får meg til å holde ut.
I denne boka følger vi folket på Innhaug videre i livet og i tida. Neste generasjon og deres strev, kjærlighet og skam.
1800-tallet, gårdsfolk, kjærlighet, død, strev og intriger. Jeg trodde ikke dette var min greie, men denne lydboka fullførte jeg på tre dager. Jeg ville jo vite hvordan det gikk med familien på gården Innhaug, folka som jobber for dem og de som gjerne vil inn.
Ei bok om å miste seg selv fullstendig i håpet om å bli elsket av en annen. Her beskrives følelser og tanker som jeg tror de fleste har kjent på i større eller mindre grad. Boka er lettlest, med flere korte anekdoter og sitater. Noen stikk av gjenkjennelse kjente i hvert fall jeg og jeg liker ærligheten og sårbarheten, selv om et par ting grenset til å bli litt overtydelig.
Dette er en av de få bøkene jeg fortsatt husker å ha lest som barn. Anton får plutselig besøk av en vampyr. Dette fører til en del forklaringsproblemer overfor foreldrene, men det skjer ikke så mye spennende egentlig. Det mest spennende er da Rydiger, vampyren, inviterer Anton med seg hjem til krypten.
En ung mann søker sannheten om hva som skjedde den gangen hans foreldre døde på ferietur mens han enda var et lite barn. Letingen fører ham til Shetland og Frankrike. Historier fra første og andre verdenskrig rammer inn denne fortellingen om familiehemmeligheter og kjærlighet.
Fortellerstemmen er et samlet "vi". Ei hel bygd forteller historien til flere av menneskene som bor der. Boka er delt opp i små fortellinger som igjen er delt opp i kapitler. Likevel er ikke dette en novellesamling, selv om den kan minne om det. Vi hører om flere av de samme folka i de forskjellige historiene. Trisk, komisk og litt stillegående er den. Den handler rett og slett om vanlige folk som gjør ting vanlige folk gjør, selv om vi ikke vil innrømme det; de blir frelst, redde, forelska, bedrar hverandre og lyver.
Det blir litt for lite spenning i denne boka. Alt tar så lang tid. Jeg skjønte så fort hvem drapsmannen var og boka kunne dermed vært kortere og mer effektiv. Jeg savner også å høre litt om Sejers liv parallelt med etterforskningen.
Nok en gang skuffer Fossum meg. Jeg skjønner for tidlig hva som er plottet her. Det er alt for mye tomt snakk og jeg får ikke sympati eller andre følelser for noen av hovedpersonene. Jeg kjedet meg til tider i de lange avhørene og synes alt gikk for sakte. Et lite snev av spenning var det midt i boka, men det gikk fort over.
Jeg-personen har måttet flytte hjem i voksen alder. I dagbok-liknende form forteller hun om hverdagshendelser, men også interessante betraktninger av nyhetsbildet, litteratur hun har lest og fun facts som hun og faren utveksler. En saktegående og ettertenksom liten roman om å trenge hjelp av de rundt seg, men også om all omsorgen som finnes i hverdagen.
Denne boka er korte glimt fra en ungdomsskoleelevs minner. Den handler om hvordan hun møter sin beste venninne og alle de brutale møtene de får med voksenlivet. Den er nesten skrevet som en dagbok, eller kanskje mer som et brev til denne venninna. En slags minnebok over vennskapet deres, kanskje. Kort og treffende skrevet.
Geir Gulliksen skriver så innmari bra. Jeg ser for meg handlingen og ser for meg ansiktsuttrykk og kroppsspråk, men jeg blir så irritert på karakterene. Jeg liker ikke handlingen. Jeg synes det er ubehagelig å lese om hvordan disse menneskene behandler hverandre. Likevel bare må jeg lese bøkene hans. Nettopp fordi han skriver så levende. Lydboka er fint innlest av Henrik Rafaelsen som gjør en bra jobb.
For en fantastisk innledning. Den ga meg lyst til å fullføre boka tvert. Handlingen dreier seg rundt de legendariske kirkeklokkene støpt til minne om to spesielle tvillingjenter fra gården Hekne. Hovedpersonen, Astrid Hekne en selvstendig og smart jente og tjenestegjør en periode for den nyankomne og nyutdannede presten, Kai Schweigaard. Arkitektstudenten Gerhard Schønauer kommer for å ta den gamle stavkirka i øyesyn og tegne den. Språket er morsomt og friskt og jeg er sikker på at Mytting selv ville gitt lydboka et ekstra spark, men innleser Kai Remlov gjør en strålende jobb. Anbefales!
Denne boka leste jeg så sakte jeg kunne. Jeg ville ikke at den skulle ta slutt!
Eleanor vokser opp i et hjem der hun aldri kan være trygg, med redde småsøsken, en voldelig stefar og en stakkarslig, tafatt mor. Jeg kommer aldri til å glemme det første møtet mellom den nyankomne og veldig rare Eleanor og Park, den litt nerdete, streite gutten som ikke orker måten de andre ungdommene behandler Eleanor på.
Hjertet mitt vokste et par størrelser da jeg leste denne.
Jeg vi si at boka passer svært godt for oss som er født og oppvokst på 80-90 -tallet. Vi er vel ikke lenger å vurdere som ungdommer, så jeg mener denne boka kan treffe voksne, kanskje enda mer enn dagens ungdom. Men alle burde lese den. Den er nydelig.