Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 45 bokomtaler

Helt fantastisk! Burde vært pensum i skolen. For første gang fikk jeg et bilde og en forståelse av middelalderen i Norge. Hadde først tenkt at dette var en bok som bare jeg ville interessere meg for her i huset, derfor ikke lydbok ( ikke alle leser bøker) ...men etter hvert ble det samlingsstund og høytlesning i familien, med mange fine og morsomme samtaler rundt tema. Alle var enige om at kunnskapen fra skolen må ha vært syltynn ( selv om det er mange år siden), for dette var "nytt stoff". Ikke lenger tørre tall og oppramsing av slag og konger. Men personer blir kjøtt og blod, landskapet og tiden blir tydelig, og ikke minst blir det bakgrunn for konfliktene.
Hadde ikke fått med meg denne boken da den kom ut i 2009. Men takket være et program om forfatteren ( og hans nyeste bok) i NRK P2 på nyåret, ble jeg nysgjerrig - heldigvis !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig tok jeg mot til meg - og fikk lest boken ferdig... Jeg begynte å lese "Dødevaskeren" for mange måneder siden, men la den på vent omtrent halvveis - fordi historien rett og slett ble for smertefull å gå inn i. Men etter denne ukens utdeling av Nobels Fredspris til Nadja Murad og Dennis Mukwege, deres ufattelig sterke historier om grusomme overgrep, særlig rettet mot kvinner - og barn, fikk jeg mot ( for ikke å si sinne !) til å fullføre boken. Slutter aldri og rystes over hvor ufattelig grusomme enkelte mennesker kan bli overfor sine medmennesker. Overgrep satt i system - av grupper i krig, eller under påskudd av kultur eller religion. Så vi trenger slike bøker som dette, selv om de gjør vondt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En leseopplevelse man ikke har så ofte, en skikkelig fryd av en bok! Gleder meg til å lese mer fra denne fantastiske forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig fikk jeg lest denne boken, som har stått ulest i bokhyllen i flere år... det har så lett at det kommer nye fristelser, og dermed blir noen bøker hoppet over, og litt «glemt». Dette ble en fin leseopplevelse. Sitter tilbake med en del tanker om valg vi gjør i livet, og hva som styrer våre handlinger - og hva som skaper vår identitet.
Den radikale advokaten Joel Litvinoff rammes av slag og faller i koma. Hans kone Audrey, med sine høye idealer og fordommer, lar følelsene få uttrykk i et sinne som går ut over absolutt alle i hennes nærhet, - med unntak av den arbeisdsky fostersønnen Lenny. Datteren Rosa som etterhvert har blitt en ganske desillusjonert radikaler, søker tilhørighet i den ortodokse jødedommen. Mens den milde og kuede datteren Karla, som lever i et temmelig tomt og følelsesløst ekteskap, forelsker seg i den arabiske kioskeieren Khaled. En dag dukker en fremmed kvinne opp på trappen, og den allerede vanskelige situasjonen får enda en ny dimensjon...
Blir allikevel bare terningkast 4 fra meg, trolig fordi jeg føler meg litt utslitt av alt sinnet fra Audrey

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de vakreste kjærlighetshistoriene jeg har lest.
Historien om Lila som vokser opp på landeveien sammen med den hjemløse Doll.
Kvinnen som bortførte henne, og trolig reddet henne fra et liv enda verre enn livet på landeveien. Det er et tøff oppvekst, hun lærer å ta vare på seg selv og aldri stole på andre. Bare Doll, som blir den trygge moren hun aldri kjente. Etter mange år sammen på landeveien forsvinner hun ut av Lilas liv, og veien fører Lila til St. Louis. Etter noen år i en bordell, med vaskejobber og hagejobber - et ensomt liv, er hun igjen på veien, og denne gangen ender hun opp i den lille landsbyen Gilead, i Iowa, hvor hun treffer den aldrende pastor Ames. Han er også ensom, hans kone og barn døde for mange år siden. En nydelig bok, om tro og tvil, tålmodighet og mest av alt kjærlighet.
Dette er av bøkene i en trilogi. Den første boken " Gilead" fikk Pulitzer Prisen i 2005. " Home" kom i 2008 og Lila i 2014. Kan leses hver for seg.
Skulle gjerne sett at den var oversatt til norsk, da jeg liker å dele slike bøker med andre- som ikke ønsker engelske bøker. Selv er jeg veldig fornøyd med mine lydbøker, på engelsk .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det mulig å tenke seg en verden der vi ikke skiller mennesker etter velstand eller religion, men etter hvor mye vi er i stand til å huske? De fleste tilhører gruppen Mono, som kun har en dags hukommelse, mens eliten Duo husker to. Monoer er den store underklassen, uten tilgang til høyere utdannelse eller viktige stillinger i samfunnet - sett ned på av alle i Duo klassen.
Ekteskap mellom de to klassene ansees som et brudd på samfunnets regler og finner sjelden sted.
Men Claire og Mark er et av disse sjeldne ekteparene, og utad ser det ut til å være et godt og solid ekteskap. Men så dukker liket av en druknet kvinne opp i elven. Hun viser seg å være Marks elskerinne, og han pekes ut som den sannsynlige morderen. Etterforskeren som blir satt på saken har sine egne godt bevarte hemmeligheter, og det har også den døde kvinnen. Og hvordan løser man et mordgåte når hukommelsen stadig viskes ut ?
En absolutt fascinerende bok. Men må innrømme at jeg stadig tok meg i å sette spørsmåltegn ved hvordan et slikt samfunn i det hele tatt kan eksistere, selv om det bare er fiksjon...
Debutboken fra forfatteren Felicia Yap kan absolutt anbefales, men gir den terningkast 4 - fordi i mitt hode ble det for mange stopp til å tenke over .... hukommelsen ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke enda en søt dameroman, slik coveret kan gi inntrykk av ! Denne boken handler om krigens grusomheter, om hvordan ondskap satt i system ser ut....Den handler om maktesløshet og fortvilelse, men også om heltemot og hjertevarme. Historien blir fortalt gjennom tre kvinner med helt ulik bakgrunn og nasjonalitet. Og store deler av boken er basert på virkelige mennesker og hendelser. Jeg vil gjerne anbefale den - spesielt til yngre lesere som kanskje ikke fått så mye informasjon om andre verdenskrigs historie som oss som ble født bare noen år etter krigen, og som vokste opp med foreldre som var fulle av historier om det de og andre i deres generasjon hadde opplevd. Og så får vi alle passe på at historien ikke gjentar seg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ved en ren tilfeldighet kom jeg over denne boken. Jeg hadde ikke hørt om hverken forfatteren eller boken før. Og så viste det seg å være en skatt ! Historien fortelles stort sett gjennom tre kvinner - om deres forhold til en verdifull fiolin, og til en berømt musiker og dirigent. Den fattige jenta Teresa som finner fiolinen på søplefyllingen , hushjelpen Maria, som ved en misforståelse sørger for at den blir kastet, - og Anna, som kjemper for å oppnå sin mors kjærlighet, men blir avvist. Dermed legger hun alle som kan true hennes krampaktige behov for oppmerksomhet og eietrang - for hat . Kjærligheten til musikken fyller hele boken og gjør den til en opplevelse. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var da ikke så ille som fryktet. Ut fra dårlige terningkast var det bare så vidt jeg turde begynne på den....! Dette er debutromanen til Ann O'Loughlin, og den halter en del i begynnelsen, synes å merke at hun er litt uerfaren i forhold til å la leseren få forståelse av hvor vi er i tid. Og troen på at to søstre kan bo under samme tak i årtier uten å snakke til hverandre - bare skrive lapper, er tynn. Men historien om den amerikanske kvinnen som har reist Irland for å finne sin biologiske mor, og blir årsaken til at gamle og temmelig grusomme hemmeligheter kommer til overflaten i det lille samfunnet, - er fin og til tider rørende. Fin sommerbok :) og fortjener terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fascinerende, engasjerende og til alt overmål en lettlest bok fra det amerikanske rettssystemet, et utrolig arveoppgjør, sleipe advokater og underliggende rasemotsetninger. Håper mange ar så heldige at de finner denne boken under juletreet i år !

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er redd dette ble den første - og siste Lalum- boken for meg. Ikke at den var direkte dårlig, men når man nærmer seg slutten av boken, - og bare skumleser for å bli ferdig; da er boken for lang og hele historien blitt en smule kjedelig. Men den var veldig lite blodig, og DET var positivt for meg, da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var virkelig bortkastet tid ! Vet ikke om man skal le eller gråte, ren stahet gjorde vel at jeg fullførte. Mulig at denne kan fenge noen andre, men da må de garantert være et helt annet sted i livet enn meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et par timers lett, men koselig underholdning. Mer novelle enn roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei sommerlektyre, men det er ikke en ny Jojo Moyes - som enkelte kritikere hevder. Alt for lang, kunne med fordel ha kuttet ned på detaljene i tilbakeblikkene . Det ble kjedelig, og førte til en del sider med " skumlesing ". Men det ingen dårlig bok, går helt fint å kose seg på stranda med denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en hyggelig overraskelse dette ble! En bok kjøpt helt tilfeldig, i mangel på (nok) medbrakt lesestoff - langt ute på den engelske landsbygden. Lite ante det meg at det var en liten perle av en bok jeg hadde kommet over! Etter mine nesten tretti år helt i utkanten av filmbransjen, hadde jeg altså ikke fått med meg navnet Delia Ephron. Det er egentlig litt pinlig....men sånn er det nok ofte, - de såkalte screenwriters eller tekstforfattere, faller så langt ned på rulleteksten at vi ikke legger merke til dem. Og det ikke bare snakk om Delia, men hele hennes familie av forfattere og tekstforfattere. Begge foreldrene og alle 4 døtre har vært aktive i den amerikanske filmindustrien. Delia og søsteren Nora ligger bak suksesser som " You've got Mail" og "Sleepless in Seattle".
Boken "Sister Mother Husband Dog (etc)" er historier fra Delia Ephrons liv. Rørende kapitler om forholdet til søsteren Nora, som dør av kreft, om sitt forhold til jødedommen, og om å vokse opp med alkoholiserte foreldre. Og hysterisk morsomme betraktninger om det amerikanske bankvesenet, om å handle julegaver på nettet og ikke minst om ”oppgraderings-helvetet”, der noen og enhver kan kjenne seg igjen i stadige oppgraderinger på PC, I Phone og andre elektroniske duppe-ditter, og frustrasjonen når man enda en gang må sette seg inn i systemer man ikke kjenner igjen….….
Jeg hadde noen veldig hyggelige dager med denne boken . Anbefales !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en helt vidunderlig bok ! Den kommer til å følge meg lenge, og sikkert på nytt igjen om en stund. Jeg valgte å kjøpe den i svensk lydbokutgave. Det ble en helt spesiell opplevelse i noen mørke høstkvelder - levende lys, Krister Henriksons dype stemme på øret , og bilder av vakre San Michele på netthinnen. Men boken handler også om en tid med uendelig fattigdom og sykdom. Axel Munthes store hjerte for de svake i samfunnet, tross sin posisjon som sosietetslege i Paris og Roma. Hans innsikt og forståelse for menneskets sinn, så vel som dets kropp. Og ikke minst hans store kjærlighet til dyr. Boken er full av hjerteskjærende og rørende historier, men også historier fortalt med mye humor og innsikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var det. Var på mange måter som forventet, ikke helt på høyde med forrige bok. Det er vel sjelden at fortsettelser er det.Synes den var litt ujevn, så det gikk fra terningkast 5 til 4 og tilbake - flere ganger. Mye kunne med hell vært luket ut, mens mye var veldig bra ! Koste meg med boken, men terningen landet på 4

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det tok sin tid, men nå fikk jeg endelig lest også denne boken av Murakami. Har hatt den lenge, men den har alltid blitt stående på vent.... Men så dukket filmen Norwegian Wood opp på en TVKanal for en ukes tid siden. Det var en utrolig vakker og stemningsfull film, og en fasinerende historie. Den ga meg lyst til å lese historien med Murakamis egne ord, - det er jo alltid en " smalere" versjon på film enn i en bok. Og det er jeg veldig glad jeg gjorde. Noen mener sikkert at dette er bok man bør få med seg i ungdommen... men for min del tror at den ga meg mye mer nå enn den ville gjort da. Hadde nok ikke hatt den innsikten i menneskesinnet eller hatt evnen til å forstå mye av den symbolske i handlingen på samme måten den gangen. Vil ikke sammenligne denne med Kafka på Stranden - som er en av mine absolutte favoritter, men utvilsomt en bok jeg vil huske lenge. Og så var det jo bare et pluss å få med seg den nydelige filmen i tillegg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et herlig avbrekk i en våt og kald sommerferie! Hjalp humøret flere hakk oppover. Ingen stor litteratur, kanskje, men slett ikke dårlig. Fikk akkurat det jeg håpet på....og litt til;) En slags miks av Jonas Jonasson og Arto Paasilinna. Et moderne fabel, fullt av humor og vanvittige situasjoner, men også med noen alvorlige undertoner. Anbefalt sommerlektyre. Hjelper garantert mot dårlig vær !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en historie. For en familie. For en barndom.
Hadde ikke dette vært en biografisk fortelling, men bare ren fiksjon, ville jeg kanskje lagt den bort før den var ferdiglest. ...og sagt at dette blir alt for usannsynlig. Men så er det noen ganger slik at virkeligheten overgår fantasien. Underveis i boka tenkte jeg tilbake på Engelen på det Syvende Trinn av Frank McCourt. Barn som vokser opp i ytterste fattigdom. Der mat på bordet ikke er en selvfølge og boforholdene er temmelig trøstesløse.....Foreldre som gjør så godt de kan under de rådende omstendigheter, - eller som ganske sikkert kunne tatt andre valg for at barna kunne fått et bedre liv. Som i denne boken. Men boken er rørende, usentimental og til tider ganske morsom midt i elendigheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

OlaugkakekjeksTanteMamieannelinguaTorill Elisabeth RevheimEmilieskGuro BfornixVannflaskeChristinaTralteLilleviToneBerit RGVAud- HelenLesevimsaJostein RøysetIngunn SedgeofawordTove Obrestad WøienIdaTom-Erik FallaNeda AlaeiJan Erik  OlsenJan-Olav SelforsRoger MartinsenRonny KjelsbergBenedicteAnjaMaren Hjelle AuneTherese LierGitte FurusethVibekeJulie StensethMarteAstrid PedersenKaren PatriciaMarianne KesselVidar Ringstrøm