Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 56 bokomtaler

En bok for alle oss som elsker ord, deres opphav og betydning, og selvfølgelig bøkene de er skrevet i. Dette er historien om tilblivelsen av The Oxford English Dictionary, sett gjennom øynene til den nysgjerrige Esme, datteren til en av leksikografene. Vi følger historien gjennom fire tiår, fra hennes barndom sittende under bordet i The Scriptorium, et hageskjul i Oxford, der et team av dedikerte leksikografer samler ord som til slutt skal bli den første Oxford English Dictionary. En dag faller lappen med ordet ”Bondmaid” ned under bordet, hun tar den, og gjemmer den. Etter hvert som hun blir eldre forstår hun at noen ord er mer betydningsfulle enn andre, og at ord brukt av kvinner ofte går upåaktet hen. Hun vier sitt liv til arbeidet med The Oxford Dictionary, mens hun i hemmelighet begynner å samle inn ord til en ny ordbok: The Dictionary of Lost Words.
Verden er i endring, suffragettene kjemper for kvinners stemmerett, og første verdenskrig står for døren.
Store deler av historien og flere av karakterene er hentet fra virkeligheten.
Boken ble i år en av vinnerne av The Walter Scott Prize for Historical Fiction.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke hadde jeg trodd at dette skulle bli en favorittbok, men den fortjener virkelig en plass på øverste hylle. Den er magisk, mystisk, spennende og hjertevarm. Anbefales !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis man liker bøker med handling fra andre verdenskrig i England, nærmere bestemt London, og et skikkelig gammeldags skattkammer av en bokhandel - da vil jeg anbefale denne boken!
Historien begynner i 1939, mens London forbereder seg til krig. Hitlers tropper inntar stadig nye områder i Europa. Grace Bennett har alltid drømt om å flytte til London, men det blir ikke akkurat slik hun hadde forventet. Krigen gjør livet utrygt, det er blendingsgardiner for vinduene og et tilfluktsrom i hagen. Hun hadde heller ikke forventet og ende opp i en gammel, støvete bokhandel midt i hjertet av London.
Etter hvert som krigen trappes opp og bombetoktene gjør livet vanskelig, oppdager Grace at hun ved dele sin lidenskap for bøker, lese høyt og fortelle historier, både i bokhandelen og nede i T-banen om natten, der de søker tilflukt fra bombingen, gir trøst, glede og ikke minst samhold til menneskene som bor i området.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omtale fra forlaget:
"Esther har mistet fotfestet etter en tøff skilsmisse, og helgene uten sønnen Adrian er fryktelig ensomme. Annenhver lørdag går hun tur til et gammelt eiketre som står på en eng ved vannet. En dag møter hun Rut der, en eldre kvinne med en fantastisk evne til å fokusere på det vakre i livet. Rut minnes sin egen ungdomstid, og Esther lar seg fascinere av fortellingene hennes.
Det utvikler seg et sterkt og uventet vennskap mellom de to kvinnene. Men det er noe som skurrer. Hvilke hemmeligheter er det Rut skjuler? Jakten på svar fører Esther til Como-sjøen i Italia, og hun forstår fort at Ruts livsskjebne er betydelig mer komplisert enn hun først ga inntrykk av."
- Jeg trodde først at dette ikke var bok for meg, men ga den allikevel en sjanse. Og jeg angrer ikke på det. Kan trygt anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dr. Bernie Siegel writes with humorous, down-to-earth wisdom that has improved the lives of countless readers. In 365 Prescriptions for the Soul, he treats us to his most user-friendly work of all: daily doses of inspiration and humor that gently and joyfully help us live more peaceful, loving, and fulfilling lives.

In this daily guide to navigating life’s challenges, Dr. Bernie Siegel blends bite-sized bits of wisdom with his unique mix of down-to-earth humour and insight. Each entry introduces a specific topic and is accompanied by an inspirational quote and a “Solution of the Day.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dekameronen er en novellesamling skrevet av Giovanni Boccaccio og utgitt i 1353. Il Decamerone regnes som et av mesterstykkene i verdenslitteraturen og en av de første novellesamlingene i europeisk tradisjon.
Novellsamlingen består av 100 noveller med en felles ramme: I 1348 flykter sju unge, fornemme damer og tre unge, fornemme herrer fra Firenze, som er hjemsøkt av pesten (svartedauden). De slår seg ned i en herskapsvilla i nærheten, hvor de daglig samles - i løpet av 10 dager, derav navnet Decamerone, av gresk 'ti' og 'dag') og korter tiden med å fortelle hverandre historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Home Tweet Home picks up where American Tweetheart leaves off, as Tea Pain slices and dices the current American political landscape into hilarious, easy-to-swallow morsels of savory satire. Using his most popular tweets as a road map, Tea takes us along on his own Twain-esque journey across the fertile plain of the American experience with his “horse sense” political analysis and home-spun storytelling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror faktisk ikke jeg har leste hele denne boken tidligere. Deler av innholdet har alltid vært kjent, men den er jo en stor klassiker, og derfor " allmenkunnskap", kan man kanskje si. Mulig jeg har lest utdrag av den, eller kanskje jeg kjenner den gjennom en av de utallige filmatiseringene. Men å høre den lest i sin fulle lengde, og av en så fremragende skuespiller som Juliet Stevenson, var intet mindre enn enn opplevelse! En fasinerende" teaterforestilling" av en person. Bilder som ble skapt i mitt hode underveis - vil jeg ha med meg veldig lenge...
Jeg er også ganske sikker på, noe som opplesere selv også nevner, at historien kanskje oppleves annerledes når man selv har blitt eldre. Når man er yngre fester en seg gjerne ved historien om den altoppslukende kjærligheten mellom Catherine og Heathcliff. Men den er så uendelig mye mer. Dette er på ingen ingen måte noen søt og lettlest roman. Tvert imot.
Den tegner et bilde av et lite og veldig tett samfunn i Yorkshire i første halvdel av 1800-tallet, - akkurat som Bronte-søstrene selv opplevde det. Og med en ganske så begrenset tilgang på inntrykk fra verden utenfor, er det imponerende hvor stor innsikt hun har i menneskesinnet.
Fantastisk bok, og ikke minst lydbok !

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en glede det har vært å høre Stephen Fry lese sin helt fantastiske bok Myrhos!
Det hadde kanskje vært enda litt bedre dersom jeg i tillegg hadde boken å bla i... for det er mange historier - og mengder med navn å holde styr på i den greske gudeverden. Men jeg har brukt tid og tatt et eller to kapitler av gangen - for å la stoffet « synke inn». Og jeg ville ikke vært forfatterens fascinerende stemme, humor og fortellerkunst foruten. Det føles heller aldri som «tungt stoff» . Anbefales alle nysgjerrige og kunnskapstørste. Vi som blant annet har glede av å forstå bakgrunnen for mange av de ord og uttrykk vi omgir oss med i dag. Og ikke minst opprinnelsen til små og store fortellinger i litteraturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er langt fra en søt liten historie i Jane Austin-stil, som man kanskje kan tro fra bildet på forsiden av boken. Selv om første del av boken er ganske idyllisk. En ung pikes tanker i en forholdsvis enkel og trygg verden.
Men i Frankrike styrer Napoleon, og i Europa raser krigen. Og den unge og nygifte Marie velger å følge sin mann til slagmarkene i Tyskland. Alt dette skriver den unge Marie ned i sin dagbok. Det blir en førstehånsskildring av krigens grusomheter, og tanker rundt moral og lojalitet.
Alt sett gjennom en kvinnes øyne. Et annerledes innblikk inn i krigens umenneskelige og meningsløse univers.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt fantastisk! Burde vært pensum i skolen. For første gang fikk jeg et bilde og en forståelse av middelalderen i Norge. Hadde først tenkt at dette var en bok som bare jeg ville interessere meg for her i huset, derfor ikke lydbok ( ikke alle leser bøker) ...men etter hvert ble det samlingsstund og høytlesning i familien, med mange fine og morsomme samtaler rundt tema. Alle var enige om at kunnskapen fra skolen må ha vært syltynn ( selv om det er mange år siden), for dette var "nytt stoff". Ikke lenger tørre tall og oppramsing av slag og konger. Men personer blir kjøtt og blod, landskapet og tiden blir tydelig, og ikke minst blir det bakgrunn for konfliktene.
Hadde ikke fått med meg denne boken da den kom ut i 2009. Men takket være et program om forfatteren ( og hans nyeste bok) i NRK P2 på nyåret, ble jeg nysgjerrig - heldigvis !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig tok jeg mot til meg - og fikk lest boken ferdig... Jeg begynte å lese "Dødevaskeren" for mange måneder siden, men la den på vent omtrent halvveis - fordi historien rett og slett ble for smertefull å gå inn i. Men etter denne ukens utdeling av Nobels Fredspris til Nadja Murad og Dennis Mukwege, deres ufattelig sterke historier om grusomme overgrep, særlig rettet mot kvinner - og barn, fikk jeg mot ( for ikke å si sinne !) til å fullføre boken. Slutter aldri og rystes over hvor ufattelig grusomme enkelte mennesker kan bli overfor sine medmennesker. Overgrep satt i system - av grupper i krig, eller under påskudd av kultur eller religion. Så vi trenger slike bøker som dette, selv om de gjør vondt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En leseopplevelse man ikke har så ofte, en skikkelig fryd av en bok! Gleder meg til å lese mer fra denne fantastiske forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig fikk jeg lest denne boken, som har stått ulest i bokhyllen i flere år... det har så lett at det kommer nye fristelser, og dermed blir noen bøker hoppet over, og litt «glemt». Dette ble en fin leseopplevelse. Sitter tilbake med en del tanker om valg vi gjør i livet, og hva som styrer våre handlinger - og hva som skaper vår identitet.
Den radikale advokaten Joel Litvinoff rammes av slag og faller i koma. Hans kone Audrey, med sine høye idealer og fordommer, lar følelsene få uttrykk i et sinne som går ut over absolutt alle i hennes nærhet, - med unntak av den arbeisdsky fostersønnen Lenny. Datteren Rosa som etterhvert har blitt en ganske desillusjonert radikaler, søker tilhørighet i den ortodokse jødedommen. Mens den milde og kuede datteren Karla, som lever i et temmelig tomt og følelsesløst ekteskap, forelsker seg i den arabiske kioskeieren Khaled. En dag dukker en fremmed kvinne opp på trappen, og den allerede vanskelige situasjonen får enda en ny dimensjon...
Blir allikevel bare terningkast 4 fra meg, trolig fordi jeg føler meg litt utslitt av alt sinnet fra Audrey

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de vakreste kjærlighetshistoriene jeg har lest.
Historien om Lila som vokser opp på landeveien sammen med den hjemløse Doll.
Kvinnen som bortførte henne, og trolig reddet henne fra et liv enda verre enn livet på landeveien. Det er et tøff oppvekst, hun lærer å ta vare på seg selv og aldri stole på andre. Bare Doll, som blir den trygge moren hun aldri kjente. Etter mange år sammen på landeveien forsvinner hun ut av Lilas liv, og veien fører Lila til St. Louis. Etter noen år i en bordell, med vaskejobber og hagejobber - et ensomt liv, er hun igjen på veien, og denne gangen ender hun opp i den lille landsbyen Gilead, i Iowa, hvor hun treffer den aldrende pastor Ames. Han er også ensom, hans kone og barn døde for mange år siden. En nydelig bok, om tro og tvil, tålmodighet og mest av alt kjærlighet.
Dette er av bøkene i en trilogi. Den første boken " Gilead" fikk Pulitzer Prisen i 2005. " Home" kom i 2008 og Lila i 2014. Kan leses hver for seg.
Skulle gjerne sett at den var oversatt til norsk, da jeg liker å dele slike bøker med andre- som ikke ønsker engelske bøker. Selv er jeg veldig fornøyd med mine lydbøker, på engelsk .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det mulig å tenke seg en verden der vi ikke skiller mennesker etter velstand eller religion, men etter hvor mye vi er i stand til å huske? De fleste tilhører gruppen Mono, som kun har en dags hukommelse, mens eliten Duo husker to. Monoer er den store underklassen, uten tilgang til høyere utdannelse eller viktige stillinger i samfunnet - sett ned på av alle i Duo klassen.
Ekteskap mellom de to klassene ansees som et brudd på samfunnets regler og finner sjelden sted.
Men Claire og Mark er et av disse sjeldne ekteparene, og utad ser det ut til å være et godt og solid ekteskap. Men så dukker liket av en druknet kvinne opp i elven. Hun viser seg å være Marks elskerinne, og han pekes ut som den sannsynlige morderen. Etterforskeren som blir satt på saken har sine egne godt bevarte hemmeligheter, og det har også den døde kvinnen. Og hvordan løser man et mordgåte når hukommelsen stadig viskes ut ?
En absolutt fascinerende bok. Men må innrømme at jeg stadig tok meg i å sette spørsmåltegn ved hvordan et slikt samfunn i det hele tatt kan eksistere, selv om det bare er fiksjon...
Debutboken fra forfatteren Felicia Yap kan absolutt anbefales, men gir den terningkast 4 - fordi i mitt hode ble det for mange stopp til å tenke over .... hukommelsen ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke enda en søt dameroman, slik coveret kan gi inntrykk av ! Denne boken handler om krigens grusomheter, om hvordan ondskap satt i system ser ut....Den handler om maktesløshet og fortvilelse, men også om heltemot og hjertevarme. Historien blir fortalt gjennom tre kvinner med helt ulik bakgrunn og nasjonalitet. Og store deler av boken er basert på virkelige mennesker og hendelser. Jeg vil gjerne anbefale den - spesielt til yngre lesere som kanskje ikke fått så mye informasjon om andre verdenskrigs historie som oss som ble født bare noen år etter krigen, og som vokste opp med foreldre som var fulle av historier om det de og andre i deres generasjon hadde opplevd. Og så får vi alle passe på at historien ikke gjentar seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ved en ren tilfeldighet kom jeg over denne boken. Jeg hadde ikke hørt om hverken forfatteren eller boken før. Og så viste det seg å være en skatt ! Historien fortelles stort sett gjennom tre kvinner - om deres forhold til en verdifull fiolin, og til en berømt musiker og dirigent. Den fattige jenta Teresa som finner fiolinen på søplefyllingen , hushjelpen Maria, som ved en misforståelse sørger for at den blir kastet, - og Anna, som kjemper for å oppnå sin mors kjærlighet, men blir avvist. Dermed legger hun alle som kan true hennes krampaktige behov for oppmerksomhet og eietrang - for hat . Kjærligheten til musikken fyller hele boken og gjør den til en opplevelse. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var da ikke så ille som fryktet. Ut fra dårlige terningkast var det bare så vidt jeg turde begynne på den....! Dette er debutromanen til Ann O'Loughlin, og den halter en del i begynnelsen, synes å merke at hun er litt uerfaren i forhold til å la leseren få forståelse av hvor vi er i tid. Og troen på at to søstre kan bo under samme tak i årtier uten å snakke til hverandre - bare skrive lapper, er tynn. Men historien om den amerikanske kvinnen som har reist Irland for å finne sin biologiske mor, og blir årsaken til at gamle og temmelig grusomme hemmeligheter kommer til overflaten i det lille samfunnet, - er fin og til tider rørende. Fin sommerbok :) og fortjener terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H  HelsethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiIvar SandFiolElin Skjerengleser42Britt ElinBjørn SturødTone HGodemineVersionMarianneDolly DuckGro-Anita RoenEli HagelundHildeStine AskeTonesen81Readninggirl20VannflaskeLars MæhlumStine_JHarald KMalinStjernekastSynnøve H HoelJohn LarsenEllen E. MartolHarald AndersenEivind  VaksvikBjørg Marit TinholtCarine OlsrødIngunn STheaTanteMamieVigdisMarit HåverstadDaffy EnglundMonica CarlsenAlice Nordli