Klikk på en bok for å skrive en omtale.
Ved første øyekast - og første sider, virker dette som en noe enkel og overfladisk roman, som først og fremst handler om vennskap. Så lar forfatteren en bli kjent med hovedkarakterene Sonny og Hannah, og sakte, men sikkert avdukes også mørkere sider som seksuelt misbruk som barn - og det å miste en søster i en spesiell setting. Alt dette flettes sammen til en nydelig historie om Kjærlighet og ikke minst vennskap. Vennskapsbok. LES!
"Fabians Brud" er en Sandemoklassiker fra 1974 - utgitt en rekke ganger, også under tittelen "En kvinnes offer". Spenningen er fin, dramaet er stort, noe forutsigbar med typiske Sandemokarakterer - men boken har alt man forventer av henne: Hekser, sterke vinner, sterk mann, en borg med mystiske gjemmer, og en happy ending. Verdt å lese
For den som elsker Sandemo, så er denne Klassikeren fra 1968 på toppnivå!!! Holder samme driv og spenning, som hennes "Sagaen om Isfolket" - og kunne lett ha vært en bok i den serien. Underholdende, spennende!
Sjette del av GABRIELS HUS, mangler i allfall ikke dramatikk - og vi er både på russisk og norsk side. De overnaturlige kreftene til Gabriel trer tydeligere frem, og vi aner et stort drama gjennom flere hundre år, når Mikkel snakker om "hevneren". Og: Sandbergs humor slår gjennom: Jeg humrer til Elen og ikke minst til Ågåt, husholdersken til Presten. Fornøyelig er ordet. Denne boken er full av spenning og godt skrevet. Page-turner, og man vil lese neste nummer og!
Den femte boken om "Gabriels Hus" er noe haltende i fortellerstilen, i motsetning til de fire første - og preges mye av Marias skilsmisse og nyoppdagede forelskelse for Gabriel, og toppes med hans mystiske forsvinning og den redselen hun står i da. Ellers fortsetter Sandberg og introdusere nye karakterer til et allerede stort univers - både Hjørdis og Kissa gjør entre på sykehjemmet - og en kombinert turist og fraktebåt på vei nordover legger anker med blant annet sosieteten som er turistene. At en skulle falle så pladask for Maria, slik det beskrives i denne boken, oppleves mer som en digresjon. Det dukes også for et møte med den sagnoususte søstren til Serina: Tuula er på vei - med mann og barn. De er emmisærer, og vi aner konflikter allerede. Underholdende bok - men noe kjapp handling.
Bok nr. 4 i "Gabriels Hus" er full av dramatikk, og for mye av dette står Maria i spissen. Forfatteren skriver godt om følelser som både skam, og håp om forbedring i et voldelig ekteskap - men også om skammen og hensynet til bygda, hva de vil si om sannheten kommer ut. Som for eksempel: Hva vil foreldre si, om hun blir den første i bygda som skiller seg. Forfatteren bygger også godt opp om Gabriel, med sine overnaturlige evner, og en ung karakter fra tidligere bok, er tilbake som et spennende, friskt og frekt pust. Vil lese mer!
En nydelig feelgood bok. Noe klisjéaktig her og der, og en del tilfeldigheter som kanskje ikke skjer i det virkelig liv, men hva gjør det når den både er underholdende og ikke minst morsom. Man blir virkelig glad i den "ikke perfekte" heltinnen Kate. Og det beste med hele boken: Du får absolutt lyst til å besøke Kroatia etter å ha lest romanen. Du får lyst til å flytte dit. LES LES LES!
Sandemo-roman, skrevet i 1974. En skikkelig eventyrfortelling, med alle ingrediensene som skal til for å skape både spenning og romantikk. I denne romanen synes jeg Sandemo lykkes langt på vei. Romantisk og fin fortelling - en "feel.good".
Roman av Margit Sandemo fra 1970. Av alle i serien hennes så langt, er nok denne den dårligste, med det tynneste plottet, som for min del blir lite troverdig. Ingrediensene av spenning, mystikk, overtro, og Helten Stefan Svarte er med, men hovedpersonen Sissel blir litt "blass". I tillegg opplever Sissel drømmer basert på folkeviser, og når så mange rundt henne kan disse folkevisene på rams, og kjenner hele innholdet, blir det litt rart. For min del, en litt skuffende roman - men med koselige mellommenneskelige parti
En av de bedre bøkene i serien om Raija. Det gjøres et sprang i tid: Barna til Raija begynner å bli voksen, og Raijas skjebne er uviss for de som er i Lyngen, og Reijo venter fremdeles. Både Maja og Elise skal oppleve ulike typer kjærlighet i denne boka. "Villroser" gir også et gjensyn med alle figurene i serien, og vi får høre fra alle: Både Ailo, Ravna, men også Matti og hans mor og halvbror i Finland. Fint grep av forfatter, slik hun tar historien videre.
Bente Sandberg fortsetter sitt fantastiske univers i Lafjorden - og denne gangen blir vi tatt med på Gamle hurtigruten på tur fra Finnmark til Tromsø, og gjennom Marias øyne får vi oppleve Tromsø i 1911, for en som kommer fra utkanten. Boken har også dramatikk innen kjærlighet - det stormer rundt Isak og Maria - og Maria er forvirret over følelsene som blusser opp for Gabriel. Isak forandrer derimot karakter i denne boken, og er kanskje et lite karakterdrap av forfatteren, da han har vært veldig likende i de forgående bøkene. Bok nr. 3 inneholder derimot mange herlige tråder om både kommende bryllup og butikkplaner.
Bente Sandbergs fortellerstemme maler vakre bilder om sorg og glede, hverdag og dramatikk, i det nordnorske fiskersamfunnet Lafjord. I bok nummer 2 får leseren endelig vite hvem den mystiske Gabriel er, og han trer klart frem. Det feires dobbeltbryllup - det fødes barn - og en herlig beskrivelse av et hverdagsliv i 1911. Samtidig har boken en tone av humor, der forfatteren legger herlige nordnorske bemerkninger i ordene på sine figurer. Bok 2 får meg absolutt til å ville lese fortsettelsen på fortellingen om Maria, Isak og alle de andre i Lafjorden.
Bente Sandberg setter sitt univers i Lafjrod i Finnmark i 1910- og vi blir presentert for den finsk/russiske familien Serina og Anton Jaroz, og hans fire døtre Maria, Elida, June og Liv. Det kommer fort frem at Maria er hovedpersonen i fortellingen - men også søsteren Elida har en stor tråd i denne romanen. Historien fra Finnmark har alt: En grådig prest, som ikke er av den fromme typen - vi får møte bygdas verste sladderkjerring Elen, samt samen Mikkel, som er såkalt "runekall" - er synsk og kan helbrede. Selve bokserien heter "Gabriels Hus" - men leseren sitter litt i villrede hvem Gabriel er - for han presenteres bare helt i utkanten, og har en rolle som synsk rundt Mikkel - uten at han egentlig får noen dialoger - i denne boken i allefall.
Sandemo-klassiker fra 1979 - med hovedscenen satt i Skottland - der den unge norske jenta i 1890 reiser, for å finne sin far Lorden. Så havner Helga opp i et komplott uten like, og en dødelig fare som truer den lille landsbyen. Alle ingredienser som trenges i en Sandemo-roman
"Lilegården" var originalens tittel på denne Sandemo-romanen fra 1974 - en mye mer romantisk tittel enn hva den fikk når den ble utgitt i Margit Sandemos beste føljetonger-serie. Uansett: Det er et godt plott - hvor hovedpersonen vender tilbake til sin barndoms hus, Liljegården, hvor de fire brødrene Franck bor. Romanen baserer seg også på et vers hun en gang fikk gitt i hemmelighet - der de fire brødrene har hver sin rolle: Forfører, svindler, fiende og venn - og så er det opp til Camilla å finne ut hvem som er venn. Romanen slutter dessverre brått, noe som ødelegger litt av oppbyggingen.
Nok en bestselger fra forfatteren Kristin Harmel - og denne boken er ikke noe unntak fra hennes andre produksjoner: Gode plott, og gode subplott i romanen, og troverdige karakterer. Tre familier, tre mødre - alle med andre verdenskrig og Frankrike som arnested for fortellingen, som strekker seg fra 1939 frem til 1960-tallet. Jeg gir en firer, fordi slutten kommer vel dramatisk, og kanskje en smule overdrevet, men aller mest, fordi jeg som leser skjønte plottet før boken var halvveis. Men LES LES! Rørende - og lærerik!
Av forlagets omtale av boken, var jeg skeptisk til romanen - tenkte at dette var en platt og naivistisk kjærlighetshistorie. Snakk om å måtte bite ordene i meg! Jeg ble forelsket. I Boken - i historien og hovedfigurene. Emily Giffin har laget en interessant og vakker historie basert på John F. Kennedy Jr og hans Carolyn, bare med en lykkelig slutt. Men romanen har også flere lag av historier - og mesterlig fortalt fra hver av hovedpersonenes ståsted. ANBEFALES
Sandemo-klassiker fra 1982 - innlemmet i hennes beste føljetonger-serie. Her er plottet satt til Island, og naturbeskrivelsene der fra, Sandemos kjærlighet for Island, er nok i utgangspunktet det beste med hele boka. Plottet er noe svakt, "misforståelsene" hovedpersonene imellom for enkel - og i og med at romanen er kort - er også løsningen fort oppklart. MEN - den har både kjærlighet og dramatikk i alle former. Lest ut kjapt.
Til å være en av hennes tidligste romaner - er denne godt skrevet - og i tillegg til å være spennende: Morsom. Lettlest, koselig, spennende og dramatisk, alt på en gang - samt at du har Sandemos stemme i bunn. En av de bedre av hennes "Beste Føljetonger"-serie
En sterk bok om familiehemmeligheter, skandaler, mord, korrupsjoner - om lengsel og kjærlighet. Første delen av boka er superb, en pageturner - en bok man ikke klarte å legge fra seg - man ble nesten dratt inn i historien, som de som følte seg dratt ut i Niagarafallene. Siste halvdel av boken er noe haltende, likevel vil jeg gi boka høyt terningkast - for den berørte på alle måter. LES!!