Utrolig bra bok:)
Denne boka her var kjeme spenande, leste den ut på en dag! Tor Arve Røssland du e flinke te å skrive bøker!!!!!!!!
Jeg likte denne boka godt. Etter litt lesetørke var det godt å endelig lese en bok som fikk leselysten tilbake igjen. Syntes denne boka var spennende. Likte blandingen av fortid og nåtidshistoriene i boka, og hvordan historien fra fortiden, ble en del av nåtidens historie.
Jeg mener at det så absolutt er behov for bibliotekene i fremtiden også, ikke minst fordi det er en sosial møteplass for folk i alle aldre. Det ser jeg tydelig på mitt lokale bibliotek, som i tillegg til utlån også arrangerer høytlesning for barn og flere foredrag og minikonserter. Av de ca 300 bøkene jeg leser i løpet av et år, blir ca 250 av dem lånt på biblioteket, så jeg kommer definitivt til å bruke biblioteket i framtiden også.
Denne ble jeg begeistret for i formiddag, da jeg leste papirutgaven, særlig "selv om nettet er globalt, er livet lokalt". Takk for at du tok steget videre og delte dette.
Å bruke bibliotekene så mye vi kan, dokumentere behovet - det er kanskje det beste, og eneste, vi kan gjøre.
Fikk lyst til å dele Sven Egil Omdals utmerkede artikkel fra Adresseavisen (og flere andre aviser) i dag, med tittelen "Lånekort til framtiden". Kristian Meisingset, kulturredaktør i Minerva, mener at digitaliseringen etterlater bibliotekene på historiens skraphaug, mens Omdal sier at Meisingset ikke har forstått hva et bibliotek er; biblioteket er et samfunn, mens e-bøker er en vare. Biblioteket i Trondheim arrangerer 450 møter, opplesninger, konserter og debatter i året. I fjor kom det 1,1 mill. besøkende. Han sier at det er ikke Lerkendal eller Nidarosdomen som er byens viktigste offentlige arena.
Hva mener du om bibliotekenes framtid?
Uten å ha lest bøkene synes jeg det er høyst betenkelig at hovedpersonenes usunne makt/kjærlighetsforhold på en måte forherliges. Og at kvinners grenser/intimsoner fortsatt er til for å invaderes med eller uten samtykke. Jeg liker ikke signalene det gir til unge jenter og gutter.
En utrolig trist og rørende bok.
Som du skjønne er Olav H. Hauge en favoritt.
Det er den draumen me ber på
at noko vidunderlig skal skje,
at det må skje -
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at kjeldor skal springa -
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.
Pippi Langstrømpe var noen av de første bøkene jeg leste alene, hadde alle tre. De ble lest i filler. Siden leste jeg mye for mine barn. Gir bort bøker av Astrid Lindgren fortsatt til barnebarn. At hun aldri fikk Nobelprisen er det mange som kommenterer, senest i dag. Kanskje komiteen er modig i år og gir en barnebokforfatter anerkjennelse. Brødrene Løvehjerte er en stor leseopplevelse for store og små.
Pippi, Emil og Barna i Bakkebygrenda var noe av det beste jeg visste, men til dags dato vil jeg påstå at Brødrene Løvehjerte er tidenes beste barnebok! Var vel ganske stor (8-9 tenker jeg) før jeg endelig ville erkjenne og tenke gjennom at de døde jo... Jeg har lett etter min åndelige Jonatan siden... Den personen som befrir meg fra MIN "Katla"...
Minnene om Astrid Lindgrens bøker står nærmest i kø. Jeg har vært borti så godt som alle de fantastiske historiene til Lindgren på en eller annen måte:
- Emil i Lønneberget: Ble lest for/ eller leste selv alle bøkene. Pluss, så de fleste Barne tv seriene om ham, da jeg var barn på 1980 tallet.
- Pippi Langstrømpe: Både leste selv og så seriene på Barne tv da de ble sendt på 80 tallet.-----Ronja Røverdatter: Så på kino i barndommen + så da den gikk som tv serie
- Vi på Saltkråkan: Så den som Barne tv serie i barndommen. Uforglemmelig !
- Karlson på taket: Leste bøkene da jeg var barn.
- Bakkebygrenda: Leste bøkene da jeg var barn
.-Brødrene Løvehjerte: Denne hadde vi som høytlesning på barneskolen, mener jeg å huske.
Altså; Astrid Lindgrens bøker har hatt en uvurderlig betydning, kommer aldri til å glemme dem !
I dag har jeg hatt en meget hyggelig lesestund :)
Jeg har vært barnepasser for ei jente på 7 år og har lest om Pippi Langstrømpe. Å det var så koselig og minnene strømmet på mens det slo meg at Astrid Lindgren sine historier har fulgt meg gjennom livet.
Det startet med at mamma leste Pippi og Barna i Bakkebygrenda for meg og det forsatte med at jeg leste for min sønn om Emil i Lønneberget.
Størst inntrykk på meg har nok brødrene Løvehjerte gjort for det var mitt første møte med masse følelser og stemninger i en bok. Her ble jeg fryktelig redd og lei meg.
Hva er deres minner fra Astrid Lindgren sine bøker?
broer mellom oss: Tale- og tiebroer,
hatbroer, vennskapsbroer.
Broer som barberblad satt på kant
og broer av åpne allmenninger og brede penselstrøk.
Et nett av broer blyge
forelskelsesbroer, utslitte
kjedsomhetsbroer,
gledesbroer, sorgbroer, dødsbroer.
Likevel
står vi på hver vår side
når teppet faller.
Det er vondt å være deprimert. Det er som om en mørk, truende sky berøver deg for all glede, som en uro som stjeler søvnen din. Det er som et uhyggelig spøkelse ved høylys dag som ingen andre enn du selv ser.
Den korteste av alle grøssere skal visstnok være denne: Det siste mennesket på jorden satt alene i et rom. Da banket det på døren.
What a slut time is. She screws everybody.
Høgtlesing er bra, ja. Ser det godt på jobb og. Jobbar som lærar for tredje klasse, og det er utruleg kjekt å lese for dei. Og så er det jo så mange gode og morosamt barnebøker å ta av!