Tekst som har fått en stjerne av Liguria:

Viser 1 til 6 av 6:

Dronning Kristina av Sverige var en oppsiktsvekkende kvinne med et dramatisk og turbulent liv, i en like dramatisk tidsepoke. Dessverre synes jeg ikke dette kommer til sin fulle rett i biografien. Den fragmenterte oppbygningen av historien, det ubalanserte språket og den til tider irriterende bruken av fotnoter (hvorfor ikke bare skrive det inn i teksten?) mener jeg å legge en demper på leserens bekjentskap med hovedpersonen og hennes samtid.

Det at forfatteren velger å sitere noen av brevene til Kristina, la henne snakke direkte til leseren, er imidlertid et fint grep. Gjennom både å bygge videre på, og bryte med, tidligere oppfatninger om hennes liv, viser forfatteren en beundringsverdig respekt for et, fram til nå, svært så myteomspunnet liv.

Jeg er glad for å ha lest boken, samtidig som jeg synes den ble noe kort og overfladisk, med sine knapt 200 sider. Jeg sitter igjen med følelsen av at jeg så vidt har skrapt i overflaten av dette store, lille menneskets stormfulle liv. Forfatteren mener selv det er det umulig å danne seg et enkeltstående og fiksert bilde av henne:

"Av Kristina, dette mennesket som levde en fortelling som begynte i 1626 og sluttet i 1689, gjenstår det til slutt svært lite. Et navn bare."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg kan si at filmen er like bra som boka, men når det gjelder Kompani Orheim så må jeg berømme filmskaperne! De har klart å få fram essesen i boka, typene, følelsene, stemningene på en utrolig god måte.

Joda, jeg var litt våt i øyekroken jeg også da jeg gikk ut fra kinosalen og det var jeg ikke alene om!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

TENK, OM BARNA visste hvor mye trøst de gir sine foreldre. Men det vet de ikke. Og det skal de heller ikke vite.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Den vakreste boken jeg noesinne har lest. Og det blir nesten enda vakrere siden det er en norsk forfatter bak den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste denne boka på nytt i 2008, etter å ha lest den i 2007. Jeg følte behov for å lese den igjen - denne gangen som lydbok med Jan Grønlie som oppleser. Grønlie forvandlet denne boka til stor poesi for meg med sin rørende og følsomme opplesning!

En bibliotekar ved Vatikanet kommer over skrifter om en altertavle, som skal være gjemt i et lukket rom. Blant skriftene dukker det også opp nedskrevne fortellinger som bl.a. kaster lys over altertavlens tilblivelse. Samtidig får vi innblikk i en rekke historier om hva som skjedde i en liten by i middelalderens Italia - alt toppet av historien om kvinnen som kledte seg naken for sin elskede på et torv.

Historier om intens lidenskap og begjær, kjærlighet og svik, hovmod og griskhet fortelles. Dette er en nydelig og tankevekkende bok om mange av livets fasetter. Fortid og nåtid blandes sammen, og språket har en slags fordums poetisk storhet over seg. Jeg elsker denne boka, og ser ikke bort fra at jeg kommer til å lese den igjen om et år. Toppkarakter fra meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har lest uttallige ganger. Når jeg er i beit for bok å lese leser jeg denne igjen. ELSKER DEN! Mange små historier som spinner ut fra en hovedhistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågOle Jacob OddenesKirsten LundFride LindsethMarit HøvdeG LskognymfenEllen E. MartolLailamarithcVannflaskeVibekeBjørn SturødSynnøve H HoelBjørg L.IreneleserKorianderBeathe SolbergMarit HåverstadIngunn SPiippokattaDolly DucksiljehusmorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudCarine OlsrødLene MHilde H HelsethKaramasov11Kari ElisabethStein KippersundAnn Helen ETrude JensenTorill RevheimGodemineHarald KTone SundlandBente NogvaMarianne MKristine LouiseAgnete M. Hafskjold