Tekst som har fått en stjerne av Ann-Charlott Christensen:

Viser 1 til 13 av 13:

Selv er jeg opptatt av Munchs tilhørighet til Vestfold. Den unge Edvard Munch har feriert to somre her på min lille øy, Veierland, og malt to vidunderlig vakre bilder herfra. Blomstereng på Veierland vises nå i Nasjonalgalleriet. Kunstmalerens far var militærlege i Stavern, og familien reiste mye rundt i Vestfold. Huset i Åsgårdstrand er vel kjent.
Jeg er absolutt åpen for Munch i Østfold!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for interessant informasjon - om boken og om utstillingen i Fredrikstad. Boken har jeg ført opp på min ønskeliste, utstillingen vil jeg prøve å få sett.
Flott at en forfatter tar for seg disse temaene. Hvilken betydning familieforholdene har hatt i unge Edvards liv, er en interessant innfallsvinkel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han har innledet et malerisk forhold til en kvinne. Han kjærtegner henne med penselstrøk og bader henne i farver. Han elsker henne slik han ønsker å elske en kvinne; fra sitt eget ståsted, altbestemmende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lenge siden sist jeg ble så fascinert av en hovedperson! Donovan viser oss ytterpunktene i et menneskes personlighet, og hvor lite som egentlig skal til for å utløse det destruktive i oss. Slik Julius sjøl framstiller seg, virker han som en fredelig og sindig person, men som de fleste av oss har han altså potensial til både godt og ondt.

Jeg er enig i de fleste innlegg her inne om denne boka: Den var ulidelig spennende å lese, men for mitt vedkommende ikke først og fremst for å få vite "hvordan det går" - man skjønner jo etter hvert at Julius ikke skal leve lykkelig alle sine dager. Her var det en annen slags spenning: Alle kontrastene. Skogens naturlige stillhet, så vakkert skildret, i kontrast til geværskudd ikke langt unna, Julius' tanker og minner, vart og dempet framført, i kontrast til handlingene hans - det var ei tankevekkende og urovekkende bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. Husker at jeg hørte den som lydbok på jobben og måtte ta meg pauser for å le. Boken er mye bedre enn filmen !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En dag ringer han (Munch) drosjeholdeplassen på Smestad.
Hvor mange biler står det der?
Fire, svarer en sjåfør.
Kom, alle sammen.
De fire bilene ruller opp foran Ekely.
Munch står og venter på dem med fire raker.
Snart står de fire drosjesjåførene i den digre haven og raker løv mens taksameteret går.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Morosam, karnevalistisk biletbok - Loe på sitt beste. Illustrasjonane av Alice Bjerknes Lima de Faria er nydelege! Boka vil kanskje få nokre foreldre/formidlarar til å setje kaffien i vrangstrupen. Tilrår boka på det sterkaste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en vakker bok om et sterkt vennskap, boka rørte meg til tårene, bør leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Historien om Sara var interessant, men hvorfor forfatteren har valgt å slenge inn en lei klisjé om en middelaldrene journalist i en ekteskapkrise skjønner jeg ikke..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Vinter i Maine" er utropt til ein komande kultklassikar. Det vil jo tida visa - men verdt å lesa, det er ho. Ja, meir enn det, det er ei bok du absolutt bør få med deg.

I det ytre er det ei enkel bok. Men ho handlar om svært mykje - stikkord er sjølvsagt vinter (ikkje ein vanleg vinter, men ein vinter av den verkeleg djupfrosne typen), ein djup kjærleik til ein hund, hemn og skytevåpen, sjalusi - og bøker. Ja, kanskje mest det, når det kjem til stykket - ein elskhug til bøker og særleg Shakespeare, hovudpersonen har ei alfabetisk liste over alle orda Shakespeare konstruerte - og gamle minne, minne om faren og bestefaren som begge tok del i kvar sin verdskrig og lot guten arva geværet fra 1918, ein Enfield som det seinare vart laga eit kikkertsikte til, eit verkeleg førsteklasses våpen.

Ein dag finn han hunden sin skoten på det vesle bruket inne i skogen. Det får han til å finna fram den gamle Enfield'en - og boka vert ein litterær thriller. Om ein einsam mann som lir under tapet av hunden, som kjenner seg forsmådd av ein tidlegare kjæreste - og som lever i si eiga verd, fylt av bøker.

Han blir forbanna på ondskapen i verda - og slår tilbake.

Meir røper eg ikkje. Men det er ei bok du godt bør få med deg. Boka er spanande som ein thriller, poetisk, litterær. Ein komande kultklassikar? Eg fører den på lista.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

En tysker spurte meg: - Men De kan bli kvitt meget av Deres plager. Da svarte jeg: - De hører meg og min kunst til... Jeg ønsker å beholde disse lidelser. (Edvard Munch)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, dette kan nok bli godt med tiden. Det mangler bare noen små feil, for å bli riktig godt. (Edvard Munch 1863-1944)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Døende kom jeg til verden. (Edvard Munch)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckKitsuneLilleviingar hHilde H  HelsethEster SalpakkaToveLailaEli HagelundmoiraJulie StensethRisRosOgKlagingTine SundalCecilieIdaMarteHanne MidtsundAnn ChristinCtinaIngunn SEileen BørresenHegeHallgrim BarlaupHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiIvar SandFiolElin Skjerengleser42Britt ElinBjørn SturødTone HGodemineVersionMarianneGro-Anita RoenHildeStine AskeTonesen81