Tekst som har fått en stjerne av Tor-Arne Jensen:

Viser 1 til 8 av 8:

Den leste jeg da den kom i Norsk Ukeblad sommeren 1964! Jeg var 14 år og syntes den var helt fantastisk, - særlig det at den foregikk i Norge, det var helt uvanlig. Jeg var på hytta med storesøster og en venninne, og når bladet kom, hadde vi høytlesing av romanen, alle var like spente!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er en bok å glede seg over. Rikt språk, formuleringer til å feste på minnet, og en fengslende historie som favner over generasjoner, over land og kulturer og ulike fasetter av hvordan kjærligheten testes. Og i kjernen av det hele, trær, røtter og konsekvensene av den store krigen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En brusende beretning om hva vi gjør når katastrofen kommer og demningene våre brister. Da slippes ustyrlige krefter løs, med ukontrollerbare konsekvenser. Vil blir hete og kaotiske, kalde og egoistikse, onde og heroiske. Desperasjonen dundrer frem som en flodbølge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var veldig bra!
Hverdag, familie, velskrevet, intens, spennende.
Tror ikke der er så mange menn som kommer til å lese boka.
Synd for dem!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg las boka for nokre år sidan, men tenkjer innimellom på Anna og skjebnen hennar. Lettlest, men gripande bok om eit menneske som levde på kanten av samfunnet og i ei anna tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi møter Aksel. Han er en løytnant som bærer på skyld for en soldats død. Og for måten han ikke har klart å finne en form på å ta seg av sin utviklingshemmede sønn. Han finner mening når han havner på et avsidesliggende sted der en ung jente trenger hans hjelp og omsorg. Han vikler seg inn i stedets folklore og spesielt blir han interessert i Ivar Tallaksen, en mann han ser et speilbilde av seg selv i. Kan man hjelpe seg selv ved å hjelpe en annen ? Vi blir med inn i hendelser og relasjoner som forklarer hvordan stedets golden boy og golden girl har blitt til noe helt annet, og hvordan et lite samfunn kan fungere på godt og ondt. Gamle og nye kriger er kreftene som driver og lokker. Krigen er stygg, men bare den som har sett den i hvitøyet vet hva det er snakk om. For mange greier ikke være en desertør fra krig. Og hvem vil vel være en desertør i sitt eget liv ? Mytting tar oss med til en typisk norsk utkant, og lar oss tenkte på de største offer og at konsekvensene av krig strekker seg langt og dypt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er brutalt å vokse opp i et voldelig og hardt miljø som ung homofil. Unge Mungo sitter fast i en umulig situasjon, og blir misbrukt og utnyttet. Likevel er livsgnisten og ønske om kjærlighet sterkt og noen gode stunder og kime til håp finner han. Så blir familiens ønske om å gjøre mann av ham til et mareritt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et mesterverk! At denne kan ha fått noe mindre enn terninkast 6 forstår jeg ikke. Hva er det da som mangler liksom? Boka har ikke et eneste dødpunkt, den tar opp alvorlige temaer som ensomhet og psykisk helse på rørende vis samtidig som boka er fantastisk morsom! Jeg brøt ut i spontan latter flere ganger, for så i neste øykeblikk bli veldig rørt. Nei, dette her går rett inn på topp 10-lista mi når det kommer til romaner. Vi snakker verdenstoppen! :-) Det jobbes med å lage film av den også - som etter sigende skal være klar til julen 2024. Håper bare de caster de rette skuespillerne, for da må det bare bli en braksuksess! Jeg gleder meg. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

VivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDaniel