Olivia er ei ung kvinne i midten av tjueåra. Hverdagen hennes er prega av distraksjoner og forvirring. Hun strever med å komme løs fra ei besværlig mor, forholdet til kjæresten er trøstesløst og jobben på smelteverket gjør henne sjuk. Så inntreffer to ting som vender opp ned på Olivias tilværelse: Hun arver en praktfull villa i Reykjavik og hun møter Bé.
Med sin skarpskårne, energiske prosa tegner Mona Høvring et rikt fasettert kvinneportrett. "Venterommet i Atlanteren" er en innsiktsfull roman som utforsker sitt materiale med sensibilitet og forståelse og som samtidig avdekker et stille opprørs forsonende kvaliteter.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2012
Fin lita bok i Mona Høvring-stil, litt snål og skeiv! Men eg likte "Noe som hjelper" betre...
Leste boka som følge av at klassen min skal delta i juryen til Ungdommens kritikerpris - spennende!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg senka meg ned i det dampende vannet, lå der og skalv, som nåla i et kompass, feilnavigert på grunn av en kraftig magnet.
Det er ingenting som betyr noe mer i denne verden enn å finne en som fjerner ubehaget ved å være aleine.
-Når du er sammen med ei kvinne, må du slippe taket i behovet for å forså, sa hun.
Hva var det som fikk cellene mine til å dirre det lille ubehagelige dirret ekstra, som fikk meg til å tenke at jeg når som helst kom til å segne om? Hva var det denne nye skjelvinga i meg ville?