I boken presenteres nye innfalsvinkler og ny kunnskap til teorier på forskning av emnene velferdsstaten og familiestrukturer. Målet er å bringe de to forskningsfeltene tettere sammen og gi en bredere innsikt i temaet. Med litteraturliste og en oversikt over bidragsyterne til boken.
Raske endringer i familiers hverdagspraksis og innføring av betydlige familiepolitiske reformer i Norge på 1990-talet har skapt behov for større innsikt i forholdet mellom familieforandring og familiepolitikk Hvilke familiemønstre avtegner seg i Norge, og hvilke av dem er gjort til tema for den offentlige politikken, og hvordan? Hvilke utfordringer og dilemma skaper modernisering av familiemønstre for politikkutforming - ikke minst for politikkens grenser? Familiepolitikkens betydning for utøvelse av foreldreskap . for omsorg, økonomisk forsørgelse og tidsorganisering . utgjør bokens ene empiriske hovedfokus. Ett annet sett av problemstillinger er knyttet til betydningen av velferdspolitikkens familiemodeller for sosiale forskjeller i foreldreskap . for forhold mellom kjønn, sosiale klasser og etniske grupper. Boka presenterer nye analytiske innfallsvinkler og gir ny empirisk kunnskap.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2004