Omtale fra forlaget
Veien til Damaskus er fortellingen om en moderne pilegrimsreise mellom Jerusalem og Damaskus. Forfatteren går, sykler og haiker i sporene til Paulus, Saladin, Mark Twain og Moshe Dayan. ??
Med et ønske om å forstå vår felles fortid tar han utgangspunkt i religionshistoriske myter og fortellinger og viser hvordan en jødisk messiaskult utvikler seg til kristendom. Området han beveger seg i, er et lappeteppe av trosretninger. Hvordan lever folk med dette???
Sammen med det historiske stoffet forteller Hoel spennende og engasjerende om møtet med menneskene underveis, som er preget av samtidens politiske og religiøse konflikter. Opprøret i Syria skapte vanskeligheter for forfatteren, men han klarte å komme inn i landet og fullførte sin ferd til Damaskus.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2013
Format E-bok
ISBN13 9788243007673
EAN 9788243007673
Språk Bokmål
Sider 314
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Veien til Damaskus"
En reiseskildring, Dag Hoel.
"I have a dream - I have a drone", har gått som en farsott på sosiale medier.
I det Obama erklærte at han vil til Damaskus med sine droner, hoppet jeg inn i boka til Dag Hoel, for å se hvem av oss som kom først frem; "Jøsok vs. Obama til Damaskus":-).
For oss som satt litt urolig på skolebenken, og syntes Maria Magdalena var den karakteren i bibelen som hadde mest å by, og som når det gjelder himmel, drømte mest om den Inger Lise sang om i ”Fru Johnsen”, er denne boka en fin historisk oppsummering av både bibelhistorien, karakterene i bibelen, samt litt geografi og samfunnsfag.
Dag gikk den ruten Paulus trolig gikk, i hine hårde dager, fra Jerusalem til Damaskus. I boka drøser han om hva som skal ha skjedd på disse viktige historiske stedene, skriver om menneskene, uansett livssyn/trosretning, som har bodd, elsket og levd der; der hvor blodbad alltid har, og alltid vil prege hverdagen. Han tar også med fakta fra nyere historie, helt frem til de opprørene vi ser i Syria nå i dag hadde sin spede begynnelse. Han har gode kildehenvisninger hele veien, så her er det mye å ta inn.
Interessant bok. Særlig for meg som er FN-veteran og, som Obama, fredsprisvinner. Jeg har jo reist på bibeltur, med en snakkesalig prest som guide, på mange av stedene han besøker, og gjort noen av de samme refleksjonene som forfatteren.
I dette kappløpet med Obama kom jeg først i mål. Obama har nettopp reist fra Sverige til Russland for å snakke om økonomi, krig og fred og sånt. Jeg håper at han ikke kommer seg til Syria i det hele tatt. Med sin gammeltestamentlige forståelse for å skape fred, bør han spare på kruttet – i vert fall hvis han vil bære fredsprisen med god samvittighet. Jeg har ikke trua på at bombing fra vesten vil gjøre tilstandene der nede noe bedre for folk i regionen - selv om bombene skulle være svenske. Å skape fred der øst møter vest - sør møter nord, vil kreve både klokskap, toleranse og tid. Mitt håp er at Michelle gir Barack det ene kinnet, knepper opp blusen, og vender det andre kinnet til - så han får noe å drømme om han også.
Make love - not war.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket19 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket