Veien til Damaskus

en reiseskildring

av (forfatter).

Spartacus 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (4 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren går, sykler og haiker i sporene til Paulus, Saladin, Mark Twain og Moshe Dayan fra Jerusalem til Damaskus. Området er et lappeteppe av trosretninger, og forfatteren tar utgangspunkt i religionshistoriske myter og fortellinger og viser hvordan en jødisk messiaskult utvikler seg til kristendom. Han forteller også om møter med mennesker underveis som er preget av samtidens politiske og religiøse konflikter. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Veien til Damaskus er fortellingen om en moderne pilegrimsreise mellom Jerusalem og Damaskus. Forfatteren går, sykler og haiker i sporene til Paulus, Saladin, Mark Twain og MosheDayan. Med et ønske om å forstå vår felles fortid tar han utgangspunkt i religionshistoriske myter og fortellinger og viser hvordan en jødisk messiaskult utvikler seg til kristendom. Området han beveger seg i, er et lappeteppe av trosretninger. Hvordan lever folk med dette? Sammen med det historiske stoffet forteller Hoel spennende og engasjerende om møtet med menneskene underveis, som er preget av samtidens politiske og religiøse konflikter. Opprøret i Syria skapte vanskeligheter for forfatteren, men han klarte å komme inn i landet og fullførte sin ferd til Damaskus.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788243006676

EAN 9788243006676

Omtalt sted Israel Syria

Språk Bokmål

Sider 314

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 0 0 0 0

Bokomtaler

"Veien til Damaskus"
En reiseskildring, Dag Hoel.

"I have a dream - I have a drone", har gått som en farsott på sosiale medier.
I det Obama erklærte at han vil til Damaskus med sine droner, hoppet jeg inn i boka til Dag Hoel, for å se hvem av oss som kom først frem; "Jøsok vs. Obama til Damaskus":-).
For oss som satt litt urolig på skolebenken, og syntes Maria Magdalena var den karakteren i bibelen som hadde mest å by, og som når det gjelder himmel, drømte mest om den Inger Lise sang om i ”Fru Johnsen”, er denne boka en fin historisk oppsummering av både bibelhistorien, karakterene i bibelen, samt litt geografi og samfunnsfag.
Dag gikk den ruten Paulus trolig gikk, i hine hårde dager, fra Jerusalem til Damaskus. I boka drøser han om hva som skal ha skjedd på disse viktige historiske stedene, skriver om menneskene, uansett livssyn/trosretning, som har bodd, elsket og levd der; der hvor blodbad alltid har, og alltid vil prege hverdagen. Han tar også med fakta fra nyere historie, helt frem til de opprørene vi ser i Syria nå i dag hadde sin spede begynnelse. Han har gode kildehenvisninger hele veien, så her er det mye å ta inn.

Interessant bok. Særlig for meg som er FN-veteran og, som Obama, fredsprisvinner. Jeg har jo reist på bibeltur, med en snakkesalig prest som guide, på mange av stedene han besøker, og gjort noen av de samme refleksjonene som forfatteren.
I dette kappløpet med Obama kom jeg først i mål. Obama har nettopp reist fra Sverige til Russland for å snakke om økonomi, krig og fred og sånt. Jeg håper at han ikke kommer seg til Syria i det hele tatt. Med sin gammeltestamentlige forståelse for å skape fred, bør han spare på kruttet – i vert fall hvis han vil bære fredsprisen med god samvittighet. Jeg har ikke trua på at bombing fra vesten vil gjøre tilstandene der nede noe bedre for folk i regionen - selv om bombene skulle være svenske. Å skape fred der øst møter vest - sør møter nord, vil kreve både klokskap, toleranse og tid. Mitt håp er at Michelle gir Barack det ene kinnet, knepper opp blusen, og vender det andre kinnet til - så han får noe å drømme om han også.
Make love - not war.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Mannen fra Tanger - en reise i Ibn Battutahs fotnoter" av Tim Mackintosh-Smith
 • "Dagene som var - en egyptisk barndom" av Taha Husayn
 • "En familie fra Shiraz" av Simin Daneshvar
 • "Tante Safiyya" av Baha Tahir
 • "Devotion" av Patti Smith
 • "Jeg skulle ønske jeg var egyptisk" av Alaa Al Aswany
 • "Svart sirkus" av George P. Pelecanos
 • "Solskinn og død - nordmenn i kong Leopolds Kongo" av Bjørn Godøy
 • "Å skrive livet - hans fineste brev (1872-1890)" av Vincent van Gogh
 • "Siste sporvogn til Elysian Fields" av James Lee Burke
 • "Der solen går ned" av Baha Tahir
 • "Agent 6" av Tom Rob Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver