Veien hjem

en fortelling om en gård, et valg, og alle skrittene det tok å komme dit

av (forfatter).

Kagge 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (9 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

En fortelling om en gård. Et valg. Og alle skrittene det tok å komme dit.

Når Linda Erlien Borren får tilbud om jobb på hjemstedet, kommer dilemmaet om hvorvidt hun skal overta gården hun har odelsrett til, brått mye nærmere. Kan hun snu ryggen til det som har vært familiens felles livsprosjekt gjennom tre hundre år? Eller er gården inngangsbilletten til et godt og harmonisk liv? Linda bestemmer seg for å gå veien hjem, fra Trondheim til familiebruket opp under tregrensa i Hessdalen, i håp om at vandringen skal bringe klarhet i tankene.

Boka tegner opp levende portretter av flere generasjoner gårdsarbeidere. Fortellingen viser det sammensatte livet på gården - de store kontrastene mellom ro og hardt arbeid, mellom idylliske sommerkvelder og kalde vintermorgener - og vanskelighetene med å drive småbruk i et stadig mer sentralisert samfunn. Det handler om grønne enger, lykkelige sauer på fjellbeite, frihet og fremtidsdrømmer. Men også om støv i krokene og råttent treverk. Om de stedene som blir igjen når resten av samfunnet ruller videre, om verdien de innehar og samtidig hva det gjør med oss om vi forlater dem.

«Veien hjem» er en usedvanlig stilsikker debut» Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788248921240

EAN 9788248921240

Genre Biografisk litteratur

Omtalt sted Holtålen

Omtalt person Linda Erlien Borren

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 1 1 0 0

Bokomtaler

En nydelig bok om Lindas kjærlighet og valg. Kjærlighet til jorda, til gården, til slekt og dyr, men også kjærligheten til den kommende ektemannen. Et godt språk drar meg med inn til Hessdalen og liv som har levd og arbeidet der.
Boka gir meg en anledning til å finne mine egne minner, mine tanker og hva jeg har gitt videre til mine barn. Hopp i høyet, kos med nyfødte kalver, tur med firhjulingen så alle fryder seg - men også berging av fôr når naboene brenner st. Hansbål, steinplukking i lyse maikvelder, fødsel og død i fjøset. Kuskit og møkk. Ikke flotte ferier og weekendturer, men jeg håper vi har gitt videre et felleskap de har satt pris på, gleden ved å arbeide sammen og tanker om hva som er viktig og riktig. Så må valgene som kommer bli tatt og akseptert. Så verdifullt å vokse opp slik, verdifullt for meg og mine, men kanskje ikke for de som bestemmer og legger føringer for matproduksjon og bosetting. Takk til forfatteren for at du har gitt meg en anledning til å minnes og reflektere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Alt er nytt og ingenting er som før, det bare ligner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes et sted hvor tida går saktere. Hvor verden føles langt unna. Et sted hvor pulsen senkes og lufta er ren og klar. Hvor det i blant kan være så stille at du nesten hører lyden av øyelokkene dine som klapper mot hverandre når du blunker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rart å sitte i bilen utenfor og vite at der inne venter alle på meg. Har tatt på seg sine fineste antrekk og sprayet godlukt i halsgropa. Gleda seg. De skal høre meg si ja til et stort og viktig valg, det mest betydningsfulle jeg har tatt. Ingen andre beslutninger i mitt liv skal proklameres foran en forsamling på samme måte som denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etterpå, når vi står på kirketrappa, jeg rødmer over å kysse offentlig og samtidig er så full av endorfiner at munnvikene har vanskeligheter med å smette tilbake til sin opprinnelige plass, kjenner jeg på det at ja-et mitt, det lille ordet på to bokstaver som i dette tilfelle rommer så mye, kostet meg så lite. Rynkene rundt øynene feirer gleden over å si ja til noe så stort og samtidig mene det, den type glede en bare kan oppleve der det er fravær av tvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er 25 år. Eier egen leilighet. Venner og slektninger har begynt å hinte om at det er på tide med barn, og selv om jeg ikke engang er sikker på om det er lærer jeg skal være, forventes det at mitt neste mål er å få fast ansettelse. Samtidig sørger regningene på kjøkkenbenken for at brua tilbake til studenttilværelsen har begynt å morkne. Jeg setter opp ting som råkostkvern, salatbestikk og steketermometer på ønskelista til bryllupet. Forstår betydningen av ord som fullkasko- og delkaskoforsikring og har antirynkekrem klemt inn blant krukkene på badehylla. Jeg innser at jeg nå står med begge beina godt plantet i det blomsterbedet som heter voksenlivet, og kjenner at grunnen her er mye hardere og mer kompakt enn den fuktige, formbare jorda jeg tidligere tråkket rundt i. Veien videre ser ut til å være bestemt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Hemmelige hytter" av Marius Nergård Pettersen
 • "Portnerboligen" av Gøril Emilie Hellen
 • "Vokteren av tapte ting" av Ruth Hogan
 • "Fjellfolk - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
 • "Liv eller død" av Michael Robotham
 • "Picassokvinnen" av Taran L. Bjørnstad
 • "Som svaler kom de" av William Maxwell
 • "En oversikt over forsvunne ektemenn" av Natasha Solomons
 • "Mannen som ikke ville hjem - roman" av Roger Pihl
 • "Bokhandlerens beretning - roman" av Charlie Lovett
 • "Reisen til Havanna" av Armando Lucas Correa
 • "Da Henrik Husten kom hjem" av Bård Nannestad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver