Boka inneholder dikt og sanger om ungdomstiden, toleranse og tro, foreldre og forventningspress. Tekstene kan blant annet benyttes i høytidelige sammenhenger der ungdommen feires. Boken inneholder tekster av blant andre Inger Hagerup, Tove Ditlevsen, Knut Hamsun, Lars Lillo-Stenberg og Gro Dahle. Har litteraturliste.
Av og til kan det være vanskelig å finne de riktige ordene som beskriver det vi opplever og føler - denne boka gir den hjelpen. Diktene i Ungdom kretser om ulike tema: det å stå ved et veiskille i livet, i overgangen fra barn til voksen
spørsmål og svar
toleranse og tro
empati og engasjement
foreldre og forventningspress. Noen av diktene er alvorlige, engasjerte og høytidelige. Andre er humoristiske og underholdende. I boka bidrar blant annet Jens Bjørneboe, Kristine Næss, Nordahl Grieg, Gro Dahle, Arnulf Øverland, Rudyard Kipling, Inger Hagerup, Trond Viggo Torgersen, og D.H. Lawrence. Redaktør Hilde Matre Larsen har studert litteraturvitenskap, kunsthistorie og nordisk barne- og ungdomslitteratur. Hun har i flere år jobbet med litteraturformidling, som anmelder og skrevet barnebøker.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2008