Omtale fra forlaget
Under brosteinen, stranden! er en roman om oppdagelsen av en brosteinsformet gjenstand som ved berøring angivelig skaper illusjonen av å erfare et helt liv på bare syv minutter. Med handling lagt til en ungdomsgjeng i Stavanger på slutten av nittitallet, men med betydelige tidsmessige og geografiske avstikkere til steder som Sovjetunionen, Berlin, Warszawa, Akureyri, Shanghai og ikke minst øya Tristan da Cunha på sekstitallet, og befolket av alt fra forstadsungdommer på jakt etter den neste industrielle ventilasjonsviften å varme seg ved om kveldene, kald krigs-spioner med vaklende lojalitet i flere retninger, zapatister på lokalt nivå og marihuanagrossister av tvilsomt mentalt kaliber, unge forelskede og amatørradiofedre som alle er enkemenn, sjøfolk av både den gamle og nye skolen, islandske økoterrorister, suicidale alenemødre og selvplagende klinikkdirektører, psykiatriske pasienter og enkelte som sikkert burde ha vært det, en eventyrlysten meteorolog fra Forus og en astrofysiker med akutt forklaringsbehov om ikke-faglige emner, og med gjesteopptredener av folk som Andrej Tarkovskij og Erich Mielke, utforsker romanen ideen om at tiden kanskje aldri var på vår side likevel. Dette er en stor fortelling om å vente, på at livet skal begynne, på at ting skal gå over, vente på den rette, vente på døden og vente forgjeves. Det er en roman om Ingmar, Jonatan og Peter. Og Ebba.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2024
Format Innbundet
ISBN13 9788205600676
EAN 9788205600676
Språk Bokmål
Sider 970
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
For meg ble boka for lang og tung. Boka er bra, men kunne vært betydelig kortere, vanskelig å holde fokus.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketAv og til lurte han på hvordan det kunne ha seg at han var så godt likt av så mange, men nesten ikke likte seg selv i det hele tatt, og om det egentlig fantes noen mennesker som hadde selvinnsikt nok til å like seg selv nøyaktig like godt som gjennomsnittet av omgivelsene og dermed kunne tenkes å ha oppnådd et slags perfekt balansert selvbilde.