En mann ankommer Hamar jernbanestasjon og tar inn på det nærmeste hotellet. Dagen etter blir han drept i en jernvarehandel. Han var der for å bestille oppsliping av et sett husnøkler. Jonfinn Valmann etterforsker drapet. Det leder han til skamløse forretningsfolk, velorganiserte østeuropeere og vakre kvinner. Dette er den sjette boka om Jonfinn Valmann fra Hamar.
Ny forrykende krim fra Knut Faldbakken En mann i lys dress ankommer Hamar jernbanestasjon. Han tar inn på nærmeste hotell og ber om et bykart. Dagen etter blir han drept i en av byens jernvarehandler. Han har akkurat bestilt oppsliping av et sett husnøkler. Jakten på morderen fører Jonfinn Valmann til skamløse forretningsfolk, velorganiserte østeuropeere og altfor vakre kvinner. Totem er historien om en svikefull manns pengebegjær og en annen manns fornedrelse, hat og hevnlyst. Og det er fortellingen om en kvinnes kamp for et verdig liv for seg selv og sitt barn, en kamp hun er villig til å kjempe med alle midler.
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788205394001
EAN 9788205394001
Serie Jonfinn Valmann (6)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted Hamar
Lesesirkel på jobben. 12 deltakere, alle kjøper en bok hver, leser den selv og sender den deretter på "sirk" etter liste. Har da 1 måned pr bok, og får lest mye spennende som jeg ikke hadde funnet på å kjøpe selv. To knallbøker (og forfattere) jeg har oppdaget her er Pinnsvinets eleganse (Muriel Barbery) og Vann til elefantene (Sara Gruen). Anbefales! :)
Ønsker et nærmere bekjentskap av forfatterens kriminalbøker. For øyeblikket har jeg ikke lest noe av ham.
født 31. august 1941 i Oslo, oppvokst og bosatt på Hamar
Wikipedia