Boken tar for seg gjenstandskulturen i det 20. århundre. Forfatterne setter gjenstandene i en sosio-kulturell sammenheng slik at leseren får innblikk i hvordan strømningene i tiden påvirket designere og håndverkere. Ikoniske designgjenstander står side om side med hverdagsgjenstander fra hvert tiår i forrige århundre. Har litteraturliste og stikkordregister.
En unik bok som gir mange aha-opplevelser der gjenkjennelses effekten er stor Tingenes Århundre ser på gjenstandskulturen i det 20. århundre. Forfatterne setter gjenstandene i en sosio-kulturell sammenheng slik at leseren får innblikk i hvordan strømningene i tiden påvirket designere og håndverkere. Ikoniske designgjenstander får i denne boken stå side om side med hverdagsgjenstander fra hvert tiår i forrige århundret. Leseren får med denne boken et stort overblikk over gjenstandskulturen internasjonalt og hvordan ulike trender ble anvendt her i Norge.
Forlag Gyldendal fakta
Utgivelsesår 2003