Tilfellet G

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Gyldendal 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (52 terningkast.)

311 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 1987 blir Barbara Clarissa Hennan funnet død på bunnen av et tomt svømmebasseng. Femten år senere er dette tidligere førstebetjent Van Veeterens eneste uoppklarte sak. Han er overbevist om at hennes ektemann, hans gamle skolekamerat Jaan G. Hennan har drept henne, tiltross for vanntett alibi. I denne tiende og siste romanen om Van Veeteren og hans kollegaer i Maardam, nærmer han seg en løsning på denne gåten.

Omtale fra forlaget

I tidligere førstebetjent Van Veeterens lange karriere finnes det én eneste uoppklart sak. Den vakre Barbara Clarissa Hennan blir i 1987 funnet død på bunnen av et tomt svømmebasseng, iført rød badedrakt. Hvem drepte henne? Eller snarere: Hvordan har ektemannen, Jaan G. Hennan . Van Veeterens gamle skolekamerat . drept henne? Van Veeteren er overbevist om at han er skyldig, på tross av at han har vanntett alibi. Først 15 år senere nærmer han seg en løsning på gåten .«Med thrilleren Tilfellet G setter Håkan Nesser punktum for sin romanhelt Van Veeteren. Og for et punktum!»Turid Larsen, DagsavisenTerningkast 5. «Overraskende. Svettedrivende.»Ingvar Ambjørnsen, VG«Mesterlig siste bok om melankolsk detektiv.»Sven Egil Omdahl, Stavanger AftenbladTerningkast 5. «. sitter som en kule .»Monika Nordland Yndestad; BergensavisenTerningkast 5. «. en deilig krim med et medrivende plott.»Svein Kristiansen, Fredriksstads Blad«. bøkene holder så høy kvalitet at man godt kan lese alle ti om igjen .»Kurt Hanssen i Dagbladet om Van Veeteren-serien

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205337503

EAN 9788205337503

Serier Månedens bok Van Veeteren (10)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 386

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 24 20 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Lurte litt på å ringe datteren, men skjøv det foran seg. Han ville ikke la høre fra seg for ofte. Ville ikke at hun skulle føle det som noen plikt å treffe ham eller snakke med ham. Bedre med kvalitet enn kvantitet, pleide han å tenke. En besk og lite heroisk tanke, antakelig, for det var vel tross alt sånn at det trengtes et visst kvantitetsnivå for at noen form for kvalitet overhodet skulle kunne oppstå?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Onsdag morgen hadde førstebetjent Van Veeteren en krangel med sin kone. Det var ikke hundre prosent klart hva den dreide seg om, sannsynligvis snakket de om forskjellige ting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Førstebetjenten og tausheten" av Håkan Nesser
 • "Münsters sak" av Håkan Nesser
 • "Ewa Morenos sak" av Håkan Nesser
 • "Tilbakekomsten" av Håkan Nesser
 • "Borkmanns punkt" av Håkan Nesser
 • "Kvinnen med fødselsmerket" av Håkan Nesser
 • "Svalen, katten, rosen, døden" av Håkan Nesser
 • "Carambole" av Håkan Nesser
 • "Det grovmaskede nettet" av Håkan Nesser
 • "Skyggene og regnet" av Håkan Nesser
 • "Himmelen er et sted på jorden" av Åke Edwardson
 • "Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla - roman" av Håkan Nesser
Alle bokanbefalinger for dette verket