Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka har oppskrifter på retter med fisk og skalldyr og beskriver bl.a. hvordan man fileterer forskjellige typer fisk, åpner østers og kamskjell, rensker krabber og har trinn for trinn-forklaringer på hvordan man lager sashimi og maki. Den har også et kapittel med fakta bl.a. om forskjellige typer fisk som er typiske for norske farvann.
Omtale fra forlaget
Norwegian seafood is world class. This is why Drivkraft forlag and the Culinary Institute of Norway (Gastronomisk Institutt) have joined forces to highlight the Norwegian seafood culture nationally and internationally. "The Best Seafood from the Cold, Clear Waters of Norway" contains an exclusive collection of recipes from former Olympic and world champions, and also takes us on a culinary journey through the Norwegian seafood history and nature. Whether you are a professional chef with an ambition to exceed the expectations of your guests, or you are just a seafood lover who wants to give your family a healthy and tasty meal, this book is for you. We have collected hundreds of recipes that based on quality ingredients found in Norwegian waters - from salmon and trout, herring and mackerel, cod and halibut, shrimp, crab, lobster and sea urchins. Norway has a unique history as a seafood nation, with a thousand-year tradition of providing seafood to world markets. Regardless of the extent of your knowledge about Norwegian fisheries and seafood, we have identified and adapted highlights and historical lines that will inspire you to learn more.
Forlag Drivkraft forl. Gastronomisk institutt
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788299782067
EAN 9788299782067
Omtalt sted Norge
Språk Engelsk
Sider 395
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket