Boka tar for seg sykdomslære, skader og ulykker og anestesi, overvåkning og intensivmedisin. Boka er ment for sykepleiestudenter og sykepleiere i praksis, men også andre grupper helsepersonell vil ha glede av og nytte av boka. Har ordforklaringer og stikkordregister.
Denne boka erstatter lærebøkene Indremedisin og kirurgi og Kirurgi og anestesi, som siste gang utkom på Universitetsforlaget i henholdsvis 1994 og 1993. Stoffet er oppdatert, restrukturert og utvidet. I tillegg til en innledende del som omhandler historikk, kirurgi i sykehus og generelle kapitler om kreftsykdommer og transplantasjoner, inneholder boka tre hoveddeler: Sykdomslære - Skader og ulykker - Anestesi, overvåking og intensivmedisin. Mange kliniske eksempler bidrar til å knytte det teoretiske stoffet til praksissituasjonen.Nye, instruktive fargeillustrasjoner av medisinsk illustratør Kari C Toverud. Gode ordforklaringer gjør det lettere å forstå og å lære den medisinske terminologien. En oversiktlig innholdsfortegnelse og et fyldig stikkordregister gjør det enkelt å orientere seg i boka.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2001