Denne boken utgjør de eldste bevarte biografiene fra europeisk litteraturhistorie. I 25 kapitler, skrevet rundt 30 år før vårt tidsregning, portretterer Nepos her noen av de mest markante skikkelsene fra antikken.
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788203189869
EAN 9788203189869
Serie Thorleif Dahls kulturbibliotek
Omtalt tid Antikken
Historikeren og romeren Nepos skrev korte biografier om en rekke greske og andre militære ledere. De framhever egenskaper som romerne verdsatte, som tapperhet, list og spesielt lojalitet. For den moderne leseren er vektleggingen av en bestemt type ledelse det mest interessante aspektet ved disse biografiene. De har ellers en tendens til å flyte over i hverandre. Oversettelsen til norsk virker frisk og lett tilgjengelig.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSiden det nå bare er en måned igjen av 2018 er det på tide med en liste for 2019 som jeg bl a kan flytte over bibliotekbøkene og andre som jeg ikke blir ferdig med i år.