En sekretær ved Norges ambassade i Sør-Afrikas hovedstad blir overfalt og frastjålet både ambassadebilen og hemmelige dokumenter. Dokumentene inneholder opplysninger om en mulig norsk agent for det tidligere apartheidregimet. Byråsjef Nina Fosse i Utenriksdepartementet i Oslo venter på disse dokumentene, og hun aner at overfallet dreier seg om mer en et simpelt biltyveri. Da Nina Fosse tjenestegjorde i Sør-Afrika på 1980-tallet, fikk hun mange kontakter i den svarte motstandsbevegelsen. En av dem var Aysha, en ung student som forsvant.
En storpolitisk thriller fra dagens Sør-Afrika med tråder tilbake til apartheidtiden. Byråsjef i UD, Nina Fosse, reiser til Sør-Afrika for å undersøke en hendelse ved den norske ambassaden i Pretoria. En sekretær er blitt frastjålet papirer som inneholder spor til en mulig norsk agent for det gamle apartheidregimet. Allerede i tollen, der hun arresteres for narkotikabesittelse, aner Nina Fosse at noen ønsker å stoppe henne. Snart blir hun jaget av en ukjent, men livsfarlig fiende. Bo Brekke, ansatt i NRK, har vært utenriksredaktør i Klassekampen og har skrevet dokumentarbøker om apartheid og norsk utenrikspolitikk. I Stjernepiken viser han sitt kjennskap til sørafrikanske forhold . historie, politikk, folklore og landskap.
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788203186271