Dette er ei skildring av Einar Førdes liv som politikar, minister og kringkastingssjef, og viser korleis han var med på å endre det norske samfunnet gjennom disse postane. Boka følgjer hans politiske karriere i Arbeidarpartiet og i rolla som uortodoks kringkastingssjef. Den ser også på Førdes forhold til Gro Harlem Brundtland og kastar nytt lys over Treholt-saka. Har litteraturliste og personregister.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2007
Omtalt person Einar Førde
Tildelt litteraturpris Brageprisen Sakprosa 2007
Særdeles velskrevet biografi som gir et nærgående, men medmenneskelig bilde av den karakteristiske Ap-politikeren og NRK-sjefen. Like interessant er bakteppet for Førdes liv som strekker seg over sosialdemokratiets vekst, storhetstid og nedgang. Et viktig side poeng gjorde meg svært takknemlig for at at NRK aldri ble privatisert og endte opp som for eksempel den italienske rikskringkasteren RAI. Betaler derfor min TV-lisens med glede.