Sorte sider

av (forfatter), Jon Gisle (oversetter) og Haakon W. Isachsen (oversetter).

Egmont Publishing 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

André Franquin (1924-1997) er kjent som tidenes beste Sprint-tegner og som skaperen av den uforlignelige rotekoppen Viggo, samt selvsagt fantasidyret Spiralis. Men han hadde også andre sider - Sorte Sider!

I Sorte Sider tok Franquin tegnekunsten sin til nye høyder og stadfestet med dette sin posisjon som en av historiens fremste tegneserieskapere. Eminent tegnekunst kombinert med humor så skarp, svart og nådeløs at mang en leser satte kaffen i halsen. Men seriene er også gjennomsyret av Franquins grunnfestede humanisme og hans standhaftige solidaritet med tilværelsens uskyldige og maktutsatte skapninger, det være seg dyr eller mennesker.

Målene for Franquins satire er makt og urett i alle avskygninger. Autoriteter, militarister, forurensere, profitører, hyklere, hissigpropper og dårer blir alle spiddet av Franquins elegante penn. Allerede i serien Viggo kommer disse holdningene hos Franquin til uttrykk, men i Sorte Sider er de rendyrket og destillert. Som Franquin selv uttrykte det: "Forskjellen er at Viggo tar parti for kaninene, mens man her i serien tar parti mot jegerne".

Franquin: "Jeg innså at jeg kunne ta begge betydninger av ordet sort ganske bokstavelig og skape skjebnesvangre historier helt i sort, det kunne være interessant!"

Alle seriene i Sorte Sider er selvsagt i svart/hvitt. Franquins løsslupne, men samtidig svært kontrollerte, strek kommer her til full utfoldelse. Sjeldent ser man en kunstner som til de grader behersker sitt medium. Hver side er lattervekkende situasjonskomisk, hardtslående poengtert og tegneseriekunst av klasse.

Sjelden gir så mye latter så mye ettertanke. Eller omvendt; sjelden resulterer så mye hjertevarm skepsis i så mye latter.

Bokdetaljer

Forlag Egmont Publishing

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788242954572

EAN 9788242954572

Genre Humor

Omtalt sted Belgia

Språk Bokmål

Sider 72

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Maus - en overlevendes fortelling" av Art Spiegelman
  • "På vegne av venner - essay" av Kristopher Schau
  • "Dyrenes gård - roman" av George Orwell
  • "Nittenåttifire" av George Orwell
Alle bokanbefalinger for dette verket