Soga om Fridtjov den frøkne

av (oversetter).

Skald 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne nye omsetjinga av soga om Fridtjov den frøkne er basert på ei av dei opphavlege norrøne handskriftene og førd i pennen av Jon Fosse.
Soga handlar om Fridtjov frå Framnes og hans kjærleik til Ingebjørg, dottera til kong Bele. Etter at kongen døde, kjem Fridtjov og brørne til Ingebjørg i krangel. Brørne er i mot eit bryllaup mellom Ingebjørg og Fridtjov. Dei driv Fridtjov frå garden og gifter etter kvart systera bort til den mange tiår eldre kong Ring. Men Fridtjov er klok og får til slutt både Ingebjørg og kong Ring sitt store rike.
Dette er ei underhaldande og lettlesen soga, som samstundes gir godt innsyn i både tru, skikkar og mentalitet i vikingtida.
Soga er i dag omsett til dei fleste europeiske språka, og den er i dag i langt større grad kjend i utlandet enn den er i Noreg. Denne nye omsetjinga skal bidra til å gjere soga kjent igjen i heimlandet Noreg, og den bør finst i alle norske heim.

Bokdetaljer

Forlag Skald

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788279592051

EAN 9788279592051

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1300-tallet

Språk Nynorsk

Sider 83

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Sagakulturen i Norden er større enn mange er klar over. Og grunnen til dette er at desse ofte ikkje er tilgjengelege. Det vil seie dei er der, og dei kan lånast på biblioteket, men få veit om dei og at dei går å lese.

Difor er det viktig at Jon Fosse no gjer denne verdskjende (faktisk!) soga meir tilgjengeleg. Og utan å ha lese verken originalen eller tidlegare omsettingar, må eg seie han har gjort ein god jobb.

Språket er moderne samstundes som Fosse held i hevd språktradisjonen som sagaen opprinneleg er skriven i. Dette gjeld og for forteljarstilen, som jo for saga flest er, sett med moderne augene, lettare spesiell. Men i Fosse si språkdrakt vert det lettlest og lett forståeleg.

Når det kjem til sjølve historia bak det heile er den ganske fengande. Fridtjov får ikkje si Ingebjørg, av di dei slemme brørne hennar nektar dei å gifte seg. So litt slåsting, lyging og brenning av gardar, før Fridtjov får si Ingebjørg alikavel. Men ein slutt som er Hollywood verdig. God underhaldning altso.

Sett med moderne auge skulle ein kanskje ynskt seg litt meir detaljar, men slik er sagastilen. Ikkje alt vert fortalt - vinden ruskar aldri i håret og dei store elskovsscenene uteblir, men om lesaren saknar dette kan ein jo ta fantasien til hjelp.

Boka er rett og slett ei lita perle på mange plan - utsjåandemessig (stilrein og fin), språkmessig og historiemessig (både når det kjem til sjølve forteljinga og det historiske ein kan lese frå teksten).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I hyllene mine finst der ein del bøker som nesten - men berre nesten - eg er åleine om å ha. Lurer ofte på kvifor.....Og nokre av dei burde kanskje fleire hatt gleda av??


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vinterferie på hytta, og leser gamle aviser. «På nattbordet» i DN dukker Jon Fosse opp, og jeg konstaterer at der er jeg helt blank! Så hva velger jeg da fra et rikholdig forfatterskap? Jo da, flere titler med hunder. I tillegg til bøker er hunder en av mine største lidenskaper.
– Og hver sommer er vi en tur på Vestlandet, og har spist moreller og funnet geocacher ved foten av Fridtjov den frøkne, så nå har jeg en Fosse-plan!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "En julefortelling" av Charles Dickens
  • "Sommerboken" av Tove Jansson
  • "Mio, min Mio" av Astrid Lindgren
  • "Charlie og sjokoladefabrikken" av Roald Dahl
  • "Anne Franks dagbok - 12. juni 1942 - 1. august 1944" av Anne Frank
  • "Matilda" av Roald Dahl
  • "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren
Alle bokanbefalinger for dette verket