Livet går sin gang for Sofie og Kathrine selv om de får krigen stadig tettere inn på livet.Trusselen om tvangsevakueringen av Finnmark blir en realitet høsten 1944. Men innen de kommer så langt, opplever Sofie å få en hvit skinnmuffe med lyserødt for, som skaper forventninger. Kathrine drømmer om å bli en ny Pavlova, men skrinlegger planene fordi øvelsene skaper så mye styr. Midtbyen i Vadsø blir jevnet med jorda og familien flytter til en hytte utenfor byen. Der feirer Sofie en forsinket fødselsdag, og fru Persen lærer henne å ta vare på de lykkelige stunder.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2004
Format CD
Serie Sofie og Kathrine (2)
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Finnmark
Dette er bøkene jeg likte best igjennom min barndom og tidlig i min ungdomsperiode :D Etter som jeg har en tre år eldre søster leste jeg ungdomsbøker ganske tidlig, og vil derfor plassere en del av bøkene under barndom selv om det egentlig er ungdomsbøker. Nostalgi!
Barne- og ungdomsbøker som tar for seg hverdagslivet i Norge under andre verdenskrig.