Tid: Slutten av 1890-årene:
Sted: Et lite fiskevær på kysten av Nordvestlandet. Jens Valen har kjøpt en ny type båt, døpt "Magnus", og lar seg friste til å prøve på den nye fiskinga til havs, sammen med sønnene Fredrik, Andreas og Gustav. Et makeløst uvær setter inn:
"Da "Magnus" fór inn i fokket, skinte marelden igjen. Det brant i eldmørja. Det var slikt det var i helvete. Og så rett framfor dem steig en sjøgosse opp av havet. Han hadde tanghår, og ei beingrind grein der ansiktet skulle ha vært.
- Vil du ha deg tå vægen, ropte Fredrik.
Men gossen stod med sjøstøvlene planta i sjøbotnen. Det rauk damp ut av nesebora, og han holdt et sjølik i den ene kloa si.
Da treiv Fredrik et par sølvpenger rakt i synet på han. Og straks forsvant gossen.
- Ned med piken, ropte Fredrik, - vi klara ikkje å gå baut, sjøtrollet tek oss."
Og inne på land går Kristine, hustru og mor, i endeløs angst for sine.
Utgivelsesår 2014
ISBN13 9788203357855
EAN 9788203357855
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.