I denne selvbiografien forteller Solomia Karolia, datter av sigøynerkongen Polykarp Karoli, om en vanskelig barndom og oppvekst, og om sin lange kamp mot uro, depresjon og rusavhengighet. Boken er også et anklageskrift mot norske myndigheter for deres behandling av sigøynere, mot deler av norsk presse for deres respektløse sensasjonsmakeri og mot noen av hennes egne fordi de sitter fast i en destruktiv fortid i stedet for å bygge en bedre fremtid for neste generasjon.
Solomia Karoli er datter av Polykarp Karoli, kjent som sigøynerkongen. I sin sterke selvbiografi forteller hun om en vanskelig barndom og oppvekst og sin lange kamp mot uro, depresjon og rusavhengighet. Boken er også et harmdirrende anklageskrift mot norske myndigheter for deres behandling av sigøynerne, mot deler av norsk presse for deres respektløse sensasjonsmakeri og mot noen av hennes egne fordi de sitter fast i en destruktiv fortid. Boken berører viktige prinsipper i det norske samfunnet, ikke minst at norske lover også skal gjelde for sigøynere. På bakgrunn av dyrekjøpte personlige erfaringer gir Solomia Karoli klare råd til dem som avgjør sigøynerminoritetens skjebne.
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788203291777
EAN 9788203291777
Omtalt sted Norge
Omtalt person Solomia Karoli
Å lese om Karolis barndom var helt forferdelig, (og ikke noe jeg forbinder med sigøynere - men som vi vet finnes det desverre psykopater og barnemishandlere i alle samfunn :( ) men delen som omhandler hennes voksenliv ble veldig surrete og merkelig.. fant mye av det irrelevant å lese om.
Bøker om personer jeg ser opp til og som har opplevd noe vi kan lære av