Sexologi i praksis

av (forfatter) og Esben Benestad (forfatter).

Universitetsforlaget 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en grunnleggende og omfattende innføring i faget sexologi. Den beskriver den menneskelige seksualitet og hvordan denne kan møtes og arbeides med profesjonelt. Med stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Dette referanseverket foreligger nå i en gjennomrevidert og til dels nyskrevet utgave. Boken gir en grunnleggende og omfattende innføring i faget sexologi. Den beskriver den menneskelige seksualitet og hvordan denne kan møtes og arbeides med profesjonelt.
Psykolog Elsa Almås og lege Esben Esther Pirelli Benestad er blant våre mest anerkjente sexologer. I denne boken beskriver de hvordan man profesjonelt kan møte og arbeide med problemer og utfordringer knyttet til seksualitet. De presenterer en grunnholdning som friskmelder seksualiteten fra forskjellige sykdomsstempler. Forfatterne er fortsatt inspirert av systemteori, men i økende grad også påvirket av narrativ teori og praksis. En slik tilnærming vektlegger klientens historie og erfaring og betrakter behandlingen som et samarbeid mellom klient og terapeut.

I denne utgaven er det lagt til et kapittel der forfatterne beskriver hvordan traumer kan forstyrre seksualiteten og viser hvordan man kan arbeide for å etablere seksualitet på egne premisser etter at traumeopplevelsen er bearbeidet. Forfatterne ser også på sammenhengen mellom skam, ordløshet og taushet knyttet til vanlig og uvanlig seksualitet. Leseren presenteres for kliniske eksempler gjennom hele boken.

Boken henvender seg til alle som utdanner seg til å arbeide terapeutisk med mennesker og menneskelige systemer. Helsepersonell og andre yrkesaktive som er opptatt av feltet sexologi vil finne boken informativ og interessant.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788215008493

EAN 9788215008493

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Mange unge tenåringer vet hvordan et samleie ser ut, og hvilke lyder det avstedkommer. De kan rollespillet, men kjenner ikke kreftene. Å kaste seg ut i parseksualiteten kan bli som å skifte fra lakrissigaretter til sigaretter med tobakk i. Muligheten for kvalme og brekninger er stor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
  • "Dette er mine gamle dager - roman" av Tore Renberg
  • "Trist som faen - fortellinger" av Ari Behn
  • "Snø vil falle over snø som har falt" av Levi Henriksen
  • "Uten en tråd" av Jens Bjørneboe
  • "Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Anna Karenina" av Lev Tolstoj
  • "Bikubesong - roman" av Frode Grytten
  • "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Kompani Orheim - roman" av Tore Renberg
  • "Norwegian wood" av Haruki Murakami
  • "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna
Alle bokanbefalinger for dette verket