Sannhetens løgner

roman

av (forfatter) og Jorunn Leite (oversetter).

Juritzen forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.15 (13 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Tre mødre, to fedre, ett barn.
Fem år siden: Tia blir dypt forelsket i Nathan, en mann hun aldri kan få. Gift, og far til to gutter. Da hun blir gravid med ham, forsvinner han, og hun adopterer bort barnet.
Fem år siden: Caroline går motvillig med på å adoptere et barn for å glede sin mann. Hun håper dette ville føre til at den tvilen hun har vil forsvinne, men i stedet stiller hun spørsmål om sin rolle som hustru og mor.
Fem år siden: Juliette har et solid ekteskap, to vakre unge sønner og en perfekt jobb. Når hun oppdager Nathans affære, lover han at det aldri vil gjenta seg og hun stoler på ham.
Men når Juliette finner et brev til sin mann fra Tia som inneholder bilder av et barn som ligner på ham, raser hennes verden igjen. Hvis han har holdt dette hemmelig for henne, hva annet skjuler han? Desperat etter sannheten begynner Juliette å lete etter den lille jenta.
Tre kvinneskjebner kolliderer på en måte ingen kunne forutse.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282054072

EAN 9788282054072

Serie Bokvarp

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 5 1 2 0

Bokomtaler

Tia har et forhold til en gift mann. Når hun blir gravid med hans barn, ber han om at hun skal ta abort før han forlater henne. Uten å vite hvordan det går går med barnet - som hu

Juliette oppdager at mannen hennes er utro. Hun velger å tilgi og fortsette ekteskapet, ikke minst for deres to sønners skyld. Fem år senere får hun vite at mannen har en datter til.

Caroline har aldri ønsket seg barn, hun er opptatt av sin legekarriere og blir på mange måter letter da hun oppdager at hun ikke er i stand til å få barn. Likevel velger hun å adoptere en datter fordi mannen hennes ønsker det så sterkt. Men hun klarer ikke å føle noe annet enn plikt overfor barnet og gjør alt hun kan for å begrave seg i arbeidet sitt.

Disse tre kvinneskjebnene flettes sammen i løpet av boken.

Her møter vi noen klisjéfylte amerikanske kvinner (slik jeg ser dem for meg). Tia er kvinnen som ikke klarer å glemme sin store kjærlighet (han som gikk tilbake til sin kone) og hele livet hennes sirkulerer rundt tanken på ham og hvordan de kunne ha fått det hvis han ikke hadde forlatt henne da hun ble gravid. Juliette klarer ikke å komme over mannen utroskap, og har kompensert ved å forsøke å leve det perfekte liv for å glatte over. Når hun så får vite om barnet blir hun tilnærmet sykelig opptatt av at dette barnet...

Selv om jeg til tider sliter litt med å tro på hovedkarakterene og noen av deres valg gjennom boken, er den likevel en fin og spennende bok i forhold til hvordan vi følger disse tre familiens kamp for å få det som de helst ønsker. I samtidig som (spesielt kvinnene) finner ut av ting, er de nødt til å ta en dypere blikk på seg selv og sine ønsker for kanskje er det ikke slik likevel at det er seg selv man skal sette i fokus til enhver tid.

Alt i alt en koselig bok med et forsøk på et dypt budskap - som riktignok drukner litt i amerikanske klisjeer, men som jeg hovedsakelig koste meg med gjennom en helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Familiene på Cavendon Hall" av Barbara Taylor Bradford
 • "En dag i livet - roman" av Geir Stian Ulstein
 • "La meg ikke måtte velge - roman" av Adrienne McDonnell
 • "Frost og aske" av Inger Wolf
 • "Hva har du med Hitler å gjøre, pappa?" av Ketil Kern
 • "Gavin og Océan - roman" av Monique Roffey
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Endetid" av Ole Kristian Ellingsen
 • "Etta og Otto og Russell og James - roman" av Emma Hooper
 • "Usynlighetens historie" av Martha Batalha
 • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
 • "Tangodanseren" av Arturo Pérez-Reverte
Alle bokanbefalinger for dette verket