Ruby baby

roman

av (forfatter).

Oktober 2025 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jeg plukka med meg en nyvaska truse fra kleshaugen på skrivebordet. En i hvit bomull som dekka nesten hele rumpa. Trakk den på og snudde ryggen til, lette gjennom klesskapet etter en T-skjorte. Jonas så fortsatt på meg, det visste jeg. På rumpa, korsryggen, hoftene, lårene, håret som lå i tjafser bakpå hodet.«Du vet at du ikke trenger å lage de lydene, ikke sant?» sa Jonas. Jeg kvapp til, svarte uten å snu meg.«Hvilke lyder?» «Du vet hva jeg mener», sa han og slapp ut noen høye, lyse pornostønn. Kokende vann velta fra hårfestet og ut i kinnene. Jeg kunne ikke snu meg, ble bare stående og romstere på måfå, som om det fantes noe livsviktig der inne i skapet. Jeg ville ta form som et av plaggene. Vinterkåpa, sommerkjolen. En truse, en ullsokk. Død materie som ingen forventa noe av. Jonas kom bort og la kroppen sin mot min. «Ikke bli så flau, da», lo han.Ruby er nitten år og har nettopp flyttet sammen med Jonas. Det er den første høsten i voksenlivet, og de skal bli frie og skape en ny verden sammen: ha god sex og drikke god vin i en stue full av gode venner. Men noe butter. For hvor kommer Rubys umettelige bekreftelsesbehov fra?Moren hennes har en gang sagt: Lov meg at du aldri feiker en orgasme. Og den dagen Ruby gjør nettopp det, er det noe som for alvor revner i selvforståelsen hennes.

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2025

Debutboken til April Alexsandersdottir tar for seg en ung kvinne og hennes umettelige bekrefetelsesbehov. Boken har et raskt språk, som hopper mellom nåtid, minner og hovedpersonens spontane tanker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lister som inneholder dette verket

Kjærlighetshistorier og kjærleiksforhold

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Og forresten heter jeg Leah - roman" av Elida Karo
  • "Johanne den vanvittige" av Sunniva Lye Axelsen
  • "Ein dag vaknar me og det er sommar - roman" av Ingrid Z. Aanestad
  • "Jakobsbøkene, eller Den store reisen over syv grenser, gjennom fem språk og tre store religioner, ikke medregnet de små - fortalt av de døde, ferdigstilt av forfatteren ved hjelp av konjekturer, beriket av mangehånde bøker samt understøttet av fantasien, som er menneskets største naturgitte gave : til hukommelse for lærde, ettertanke for medborgere, kunnskap for lekmenn og a" av Olga Tokarczuk
  • "Sluke verden hel - roman" av Marte Mesna
  • "Kun til navlen - roman" av Linea Maja Ernst
  • "Doggerland - roman" av Agnes Ravatn
  • "Et tilfluktssted i tiden" av Georgi Gospodinov
  • "Siste akt - roman" av Andrea Bræin Hovig
  • "Boksen går" av Therese Aasvik
  • "Håkon - roman" av Åsmund H. Eikenes
  • "Ordene, eller Ewa-Lisas forsøk på å skrive en selvbiografi" av Mari Johanne Nilsen
Alle bokanbefalinger for dette verket