Robin Hood, klassiker for nye lesere Den engelske middelalderen var en meget urettferdig og vanskelig tid å leve i. Adelsmenn og prester tok fra de fattige borgerne og bøndene. I Sherwoodskogen kaster den onde sheriffen i Nottingham mennesker i fengsel hvis de ikke kan betale skatt. Men i skogen finnes også Robin Hood og vennene, som ivaretar rettferdigheten på sin måte . de tar fra de rike og gir til de fattige.En ny serie av kjente klassikere gjenfortalt for nye lesere. Illustrerte bøker som vil vekke leseglede og leselyst hos unge lesere . og ikke minst . gjøre dem kjent med vår rike litterære kulturskatt.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788205327511
EAN 9788205327511
Serie Gyldendals juniorklassikere
Omtalt tid Middelalderen
Blek februarsol lot lysflekkene danse over gressbakken, de små kusymreklokkene tok til åpne seg, den vesle bekken som skilte sletta, glitret mellom sivbreddene, en rødstrupe, fuglen som også het Robin, sang ut alt han hadde på hjertet fra den øverste grenen i et eiketre, og i hele, vide Sherwood fantes det ikke to gladere mennesker enn jomfru Marian og Robin Hood.
Se alle bokelskere som følger dette verketMitt eget lesemål for 2019 var å lese en klassiker i måneden. Bøkene er lagt inn kronologisk etter når de ble lest, mao. er den første boka lest i januar og den siste i desember.