Rhode Island blues

av (forfatter) og Nina Aspen (forfatter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (7 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sophia, noenogtredve år gammel filmklipper bor i London og tror at den eneste slektningen hun har er bestemoren Felicity, som er 83 år gammel og bor i Connecticut i USA. Sophia slites mellom sitt ensomme, men frie liv og lengselen etter å være en del av en familie. En kjæreste i ny og ne er OK, men hvem skal man være sammen med i julen? Hennes nåværende i London virker mer forelsket i en glamorøs stjerne i Hollywood. Felicity er ikke noen gjennomsnittsbestemor. Temperamentsfull, sofistikert, trendig og ganske eksentrisk. Etter hvert som historiene til de to kvinnene rulles opp, kommer fortiden for dagen, både det ubehagelige og det ironiske, og fremtiden blir annerledes enn de begge har tenkt seg.

Omtale fra forlaget

Friske, frodige, frekke Fay Weldon er tilbake igjen. Denne gangen skildrer hun et vanskelig, men også svært underholdende forhold mellom et voksent barnebarn og en heller barnslig bestemor med mot på livet. Weldon er i toppform og skriver skarpt og vittig om temaer som kjærlighet, sex, alderdom og død. I denne nye romanen møter vi Sophia, en noenogtredve år gammel filmklipper/redigerer som bor i London, og den eneste slektningen hennes . tror hun . bestemoren Felicity. Felicity er 83 år gammel, enke (flere ganger) og bor i Connecticut i USA. Sophia slites mellom sitt ensomme, men frie liv og lengselen etter å være del av en familie, som alle overalt snakker så mye om. En kjæreste i ny og ne er OK, men hvem skal man være sammen med i julen? Hennes nåværende virker mer forelsket i en glamorøs Hollywood-stjerne . selvsagt bryr ikke Sophia seg om det, hun er da en moderne kvinne . men, likevel. Felicity er alt Sophia har. Og Felicity er ikke noen gjennomsnittsbestemor. Temperamentsfull, sofistikert, trendig og ganske eksentrisk. Hun har sett litt av hvert . både av livet og kjærligheten . men er fremdeles klar for å oppleve mer. Også etter at hun har fått plass på det luksuriøse pleiehjemmet på Rhode Island, utenfor New York. Etter hvert som historiene til de to kvinnene rulles opp, kommer fortiden for dagen, både det ubehagelige og det ironiske, og fremtiden blir annerledes enn de begge har tenkt seg. Fay Weldon ble født i England, vokste opp på New Zealand og bor i London. Hun har skrevet 28 romaner samt manus til 20 fjernsynsoppsetninger og 14 skuespill. Hun har vært gift tre ganger og har fire sønner.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205291522

EAN 9788205291522

Omtalt sted London Connecticut

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 2 1 1 0

Bokomtaler

boken er god- spennende og uvanlig i plottet,gode situasjonsbeskrivelser og jeg ble kjent med og gla i karakterenemen for meg ble det for mange ord- derav 4 i terningkast Hovedpersonen er filmklipper . jeg satt nok fanske ofte og tenkte at her kunne det vært klippet litt- Når det er sagt går jeg løs på neste Fay Velden i dag- og gleder meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg leser mye.Jeg ser havet og himmelen forandre seg og tenker på å flytte til et annet sted og gjøre noe med livet mitt.Det går fint hvis du tar én dag av gangen.Derfor mener verden at jeg er en taper,men hvorfor skulle jeg bry meg om det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men du kom over det.Du glemte det.Du sørget for å glemme,du glemte alt du kunne.Du fortsatte med det som var igjen av livet ditt,gjorde noe ut av det,bare på trass.Du ville ikke lide nederlag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kjærlighetsbarn" av Joyce Maynard
 • "Auto da Fay" av Fay Weldon
 • "Francis" av Akif Pirincci
 • "Historien om kvinnene i Bagdad - hentet fra Tusen og en natt" av Monica Wegling
 • "Uglen i mørket" av Patricia Highsmith
 • "Andres barn" av Joanna Trollope
 • "Presidentens barn" av Fay Weldon
 • "Stemorens dagbok" av Fay Weldon
 • "Vranglås - roman" av Fay Weldon
 • "Jeg dør, men minnet lever - en personlig betraktning om aids" av Henning Mankell
 • "Glassnøkkelen" av Dashiell Hammett
 • "I steinringens tegn" av Jean-Christophe Grangé
Alle bokanbefalinger for dette verket