Over Atlanteren i et egg

av (forfatter).

Flyt forlag 2006 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ålesund, 1904. Ole Brude og mannskapet hans begir seg ut på seilas i stålegget Uræd. Målet er å krysse Atlantererhavet, til Amerika. Brude vil bevise sin teori om at overbygde livbåter av stål, i motsetning til spinkle og åpne livbåter av er tre, er det som fungerer ved skipsforlis. Boka skildrer den fem måneder lange ferden ute på sjøen.

Omtale fra forlaget

Over Atlanteren i et egg Skrevet av: Sigmund Strøm Dette er fortellingen om en heltedåd av de største i norsk sjømannshistorie. Av uransakelige årsaker ble dåden glemt - kanskje fordunstet den i oppstyret omkring unionsoppløsningen i 1905? I det skjebnesvangre året 1904, da Ålesund brenner ned til grunnen, legger Ole Brude av gårde i sitt stålegg "Uræd". Ole vil bevise at et overbygd redningsfartøy er det eneste riktige. I fem måneder, gjennom de verste høst- og vinterstormer, tilbringer Ole og hans tre kamerater mesteparten av sin tid inne i egget. Sigmund Strøm skaper en dramatisk beretning, en blanding av fiction og fakta. Resultatet blir en spennende beretning, like stormfylt som havet selv, drivende godt skrevet. Og til slutt... "Uræd" døde ikke, ifølge myten. Egget ble kjøpt av et stort stålverk som smeltet det om og leverte stål til mange skip over hele verden. Har et skip en gang fått en bit av "Uræd"s metall i seg, kan det aldri synke. Man kan aldri vite noe sikkert om legender - de er bare til å tro på. Sigmund Strøm Sigmund Strøm ble født i 1940 i Ålesund, der han tilbrakte sin barne- og ungdomstid. Han har vært journalist og redaktør i nærmere 40 år i en rekke aviser. I Norge var han blant annet ansatt i Bergens Tidende og i NTB. I 1982 flyttet han til Sverige der han har vært ansatt som politisk redaktør i Eskilstuna-Kuriren. Bøkene fra Flyt Forlag kommer i et fast og forholdsvis lite format (11 x 17cm) - bøkene får plass selv i den minste bokhylle ombord i en båt! De er heftet, men med ekstra smussomslag. Opplagene er små, helt nede i 100 eksemplarer av enkelte titler.

Bokdetaljer

Forlag Flyt forlag

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788292465363

EAN 9788292465363

Serie Skipsbiblioteket

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Atlanterhavet Ålesund

Omtalt person Ole Brude

Språk Bokmål

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker om eventyrere


Godt sagt! (0) Varsle Svar