Boken inneholder en samling historier med zen som tema. Planter og trær, ulike kulturer, religioner og magisk realisme er stikkord som går igjen i historiene.
Zen har inspirert millioner av mennesker i hundrevis av år. Denne unike boken er en skjønnlitterær tekst om, med og av zen. Anthony T. Backe er en ny norsk litterær stemme som sprenger rammer på flere måter; også gjennom lek med ulike skjønnlitterære stilarter. Planter og trær går som en "grønn" tråd gjennom historiene. Teksten fungerer også som en bro mellom ulike kulturer og religioner i en slags magisk realisme Zen kan ikke forklares, men må erfares. Forfatteren håper denne boken vil gi deg en smaksopplevelse av zen som vil utvide din horisont og tilføre deg glede. "Alle som liker Paulo Coelho vil elske denne boken."
Forlag Fritt forl.
Utgivelsesår 2008
Siden antikken har den alltid vært her. Jeg kan se den, men ennå har få fulgt den, den skjulte stien foran meg. Ryokan