Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken viser blant annet hvordan Carl Gustav Jung knytter det kollektivt ubevisste til den orientalske ånd, og hva Jung mener kløften mellom kristendommen og Østens religioner består i. Boken inneholder 11 artikler hentet fra Jungs samlede verker, samt tre kapitler fra hans selvbiografi.
Omtale fra forlaget
Her i Vesten kjenner vi Carl Gustav Jung som en ytterst original - og omstridt - psykolog, som Freuds erklærte kronprins og senere antagonist, som Sabina Spielreins ulykkelige kjærlighet, som mystiker og alkymist. Mindre kjent er det kanskje at han i flere tiår var sterkt opptatt av Østens tankegods: yoga, Zen, I Ching og den tibetanske dødebok. Det er ikke uten grunn at han er blitt kalt en østerlandsk sjel i en vesterlandsk kultur. I denne boken redegjør han for forbindelsen mellom den østlige ånd og sin egen analytiske psykologi - mellom yoga, zen, dødeboken og det han kalte det kollektivt ubevisste, undergrunnen i den menneskelige psyke. Formålet med Østens åndelige øvelser er, i likhet med hans egen psykoterapeutiske metode, å berede grunnen for oppbrudd av forvandlende og helbredende innhold fra det ubevisste.
Forlag Eik forl.
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788292995006
EAN 9788292995006
Språk Bokmål
Sider 270
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket