Nordiske nasjonalretter

en matglad reise i våre nordiske naboland

av (forfatter), Aase Strømstad (forfatter), Eirik Myhr (forfatter) og Bengt Wilson (illustratør).

Norsk fakta forl. 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka har oppskrifter på retter fra forskjellige regioner i Finland, Sverige, Danmark, Island og Færøyene. Hver regions kultur, historie og mattradisjoner blir presentert, og kokker fra de forskjellige landene presenterer sine favorittretter og landets tradisjonelle og mest populære retter. Har register.

Omtale fra forlaget

ARNE BRIMI
NORDISKE NASJONALRETTER
En matglad reise i våre nordiske naboland
Landene i Norden er like, og de er ganske forskjellige. Ser vi på hva som står på matbordene, opplever vi det samme. Likhetene er påfallende, men det er sannelig også forskjellene.
I denne boken har Arne Brimi, Aase Strømstad og Erik Myhr samlet sine inntrykk etter å ha reist Norden på kryss og tvers for å studere matkultur og stikke hodene i lokale gryter. Resultatet av ferden er blitt en enestående presentasjon av Norden som kulinarisk landskap og en appetittvekkende skattkiste som inneholder flere hundre oppskrifter fra alle deler av Norges naboland.
Mange av rettene stammer fra fremragende kjøkkensjefer som har lagt seg i selen for å vise hva nettopp deres distrikt kan by på når kjøkkenredskapene håndteres av profesjonelle hender. Et vell av andre oppskrifter er samlet inn for å presentere tradisjonene som holdes i hevd av lokalbefolkningen - dette er hva man spiser til hverdag og fest i de tusen hjem.
Både artiklene som presenterer de matkulturelle landskapene, og det overveldende utvalget av oppskrifter er ledsaget av vakre fargefotos. Bokens hovedfotograf er Bengt Wilson som har tatt de fristende matbildene i nordiske restaurantkjøkkener og i eget fotostudio. Han har hatt et tett samarbeid med Arne Brimis lokale kjøkkensjefer så vel som med norske matkunstnere.
God appetitt!

Bokdetaljer

Forlag Norsk fakta forl.

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788278880296

EAN 9788278880296

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål

Sider 400

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Norsk mat og kultur - en reise i landet vårt" av Arne Brimi
  • "Den virkelig skyldige" av Elizabeth George
  • "Fedrenes synder" av Elizabeth George
  • "Historien om Norge - Bd. 3" av Karsten Alnæs
  • "Historien om Norge - Bd. 1" av Karsten Alnæs
  • "Som i et speil - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
  • "Skriften på veggen" av Gunnar Staalesen
  • "Snorre Sturlasons kongesagaer" av Snorre Sturlason
  • "Bitre blomster" av Gunnar Staalesen
  • "Tom Sawyer" av Samuel Langhorne Clemens
  • "For dagene er onde - roman" av Anne Karin Elstad
  • "Senere, Lena - roman" av Anne Karin Elstad
Alle bokanbefalinger for dette verket