Nidarosdomen

en biografi om Norges nasjonalmonument og menneskene som bygde det

av (forfatter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (10 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg Nidarosdomens historie, fra Olav den helliges død i 1030 til vår tid. Den forteller om den lange byggeprosessen, om steinhoggere, erkebiskoper, helgener, pilegrimer og kunstnere.

Omtale fra forlaget

En underholdende og kunnskapsrik reise i norgeshistorien

Nidarosdomens historie strekker seg fra Olav den helliges død i 1030 til vår tid. I dette nye verket om Norges mest storslåtte bygning forteller Atle Næss om tilblivelsen av en katedral og menneskene som har gått inn og ut av den gjennom historien: steinhoggere, erkebiskoper og helgener, konger, pilegrimer og kunstnere. Boken er rik på artige anekdoter, eksentriske typer og sterke personligheter som kong Sverre, biskop Gunnerus og Gustav Vigeland. Nidarosdomen er like mye en norgeshistorie som fortellingen om en kirke. En usedvanlig velskrevet og kunnskapsrik leseropplevelse for alle historieinteresserte. Rikt illustrert.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205410909

EAN 9788205410909

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 320

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 2 4 1 0 0

Bokomtaler

Jeg har tilegnet med denne boken i form av lydbok som jeg har hatt ved min sengekant (og ved et par anledninger i bilen) over en tid nå. Og jeg vil si meg svært godt fornøyd med opplevelsen.

Nå er jeg historieinteressert i fra før om enn som amatør, i tillegg til at mine to besøk til Nidarosdomen har vært av en slik karakter at Domen har fått en litt spesiell betydning for meg. Dette er og bakgrunnen for at jeg grep denne tittelen i bokhandelen da jeg kom over den. Kjærkomment! Tenkte jeg :)

9 CD`er som lydboken består av, har jeg altså gjennomlyttet, enkelte av dem flere ganger. Bjørn Fougner har lest inn teksten og jeg har intet å utsi på jobben han har gjort. Jeg synes han har fått frem tekstens poenger og små humoristiske undertoner(for jeg måtte av og til humre litt for meg selv men om dette er "nerdehumor" får andre bedømme) på en fin måte og jeg har trivdes i hans selskap.

"Nidarosdomen- En biografi om Norges nasjonalmonument og menneskene som bygde det" er tittlelen i sin helhet og Atle Næss har her skrevet en fortelling om Nidarosdomen som begynner ved Olav Haraldssons kamp om makten, hans død og hans helliggjørelse og vi får følge med fremover i tid til et mer kjent samfunnsunivers for den moderne nordmann med kong Olav den 5. og hans fremgangsmåte for å få sin signing lagt til Nidarosdomen.

Det er et fint trekk ved biografien; at det er mye informasjon om samfunnet rundt Domen. Og ikke bare samfunnet men også byggtekniske finesser blir nevnt og personlig opplever jeg det som og interessant og berikende. Jeg får nesten lyst å sammenligne det å lytte til denne boka med det å lytte til mine besteforeldre fortelle. De kunne også ta med litt av hvert av assosiasjoner de kom på underveis og slik kunne man få små overraskende informasjonsbiter som gjorde fortellingene levende. Slik opplevde jeg boken til Atle Næss. Spesielt i den delen av boken som omhandlet middelalderen. Jeg opplevde at det var svært lett leve seg inn i teksten og danne seg bilder av menneskene som levde på den tiden.

Det kan godt tenkes at måten man opplever boka på vil påvirkes veldig av hva man vet fra før og i hvor stor grad man er interessert i historie, men jeg kan ikke si annet enn at jeg likte boken og er glad jeg har ervervet den. Jeg synes den gjør seg godt i et privat hjemmebibliotek siden den gir en fin fremstilling av en viktig bit av Norges historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kvinne blant konger - en biografi om prinsesse Astrid" av Trond Norén Isaksen
 • "Christian Frederik - konge av Norge 1814" av Lars Roar Langslet
 • "Fredrikke Marie Qvam - rabaldermenneske og strateg" av Magnhild Folkvord
 • "Luther og hans verden" av Graham Tomlin
 • "Christian Frederik - konge av Norge (1814)" av Lars Roar Langslet
 • "Olav den hellige" av Lars Roar Langslet
 • "Christian IV - konge av Danmark og Norge" av Lars Roar Langslet
 • "Nidarosdomen - fra Kristkirke til nasjonalmonument" av Gunnar Danbolt
 • "Sonja - Norges kronprinsesse" av Randi Bratteli
 • "Håkon den gode" av Jón Vidar Sigurdsson
 • "Reisefører for Norge det herrens år 1315 - Oslo, Bjørgvin, Nidaros, Stavanger, Tunsberg, Hamar og Hålogaland" av Karl Gervin
 • "Norsk idéhistorie. Bd. 1 - da boken kom til Norge" av Sverre Bagge
Alle bokanbefalinger for dette verket