Nå skjer det

av (forfatter) og Lene Stokseth (oversetter).

Mangschou 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (13 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Stella vet hun er populær, en sånn som jentene vil være og guttene vil være sammen med. Det er fordi hun er god til å late som. Late som om hun bryr seg om guttehistorier, kule klær og fester. Men hun kjenner ingenting når hun flørter med guttene rundt seg. Det er lenge siden hun har skjønt at det er bare er én hun virkelig bryr seg om. Verden fineste jente. Bestevenninnen Sigrid.

Men våger Stella å vise hva hun føler? Kommer Sigrid til å le av henne og synes hun er ekkel? Og er Stella villig til å ofre posisjonen som skolens dronning og kanskje miste bestevenninnen sin samtidig?

Nå skjer det er en sterk, ekte og nær historie om forelskelse, glede, sorg, håp og svik - og om hvordan det som burde være lett og enkelt, ikke alltid er det likevel.

Sofia Nordin er en av Sveriges fremste barne- og ungdomsbokforfattere. For Nå skjer det ble hun nominert til August-prisen.

«Men aldri har jeg lest en så sterk skildring som Sofia Nordins Nå skjer det.»
Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet

«Denne historien lever ... det er som om den har ventet på å bli skrevet.»
Dan Hallemar, Expressen

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788282381727

EAN 9788282381727

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 3 1 0 0

Bokomtaler

Kan man skjule følelsene sine for den man elsker?

Stella er bare ungdom, men har allerede mye å hanskes med. Hun har plutselig sterke følelser for hennes bestevenninne, Sigrid. Hvordan i all verden skal hun klare å skjule det når de møtes på skolen nesten hver dag? Sigrid skal på sydenferie med familien i to uker, og Stella får tilbud om å være med. Klarer hun å være med uten å vise følelser og konfrontere bestevenninnen sin om hva hun egentlig føler for henne? Eller blir følelsene for sterke at hun må innrømme alt for henne, i så fall, hvordan kommer Sigrid til å reagere?

Vanskelige følelser
Det er ikke alltid lett skru av følelsene sine når man først liker noen og deretter late som ingenting. Det er noe som skjer med de aller fleste. For noen er det lett å skru av følelsene, mens for andre trengs det mer krefter å klare det. Det er vel også en utfordring å late som ingenting når den personen man liker best er i nærheten av deg så og si hver dag, fordi man går på samme skole. Stella er en kjepphøy og selvgod jente. Hun vet at hun ser godt ut og er en av skolens mest populære jente, men under overflaten virker hun mer menneskelig, og avslører en usikkerhet både i seg selv og angående andre. Hun er ikke redd for den kjærligheten hun føler for Sigrid, men hun er redd for hva Sigrid vil mene om det og reaksjonene til de andre hvis Stella avslører hvor godt hun liker Sigrid. Hun liker henne bedre enn en venn. Samtidig er det ikke sunt å bære på alt alene, heller.

Å finne troen på seg selv i en usikker tid
Dette er på mange måter en vond, ærlig og realistisk bok om følelser, det å finne seg selv og prøve å gjøre det riktige i ung alder. Finne balansen mellom å være tro mot seg selv, og samtidig skåne seg selv og andre. Hva er det riktige å gjøre? Hvordan går man frem når man får følelser som man ikke har kjent på tidligere? Det handler om å vokse opp, prøve å være lykkelig og finne troen på seg selv i det man gjør og valgene man tar. Å være trygg på seg selv er tross alt ikke like lett, spesielt ikke når man er så ung som Stella.

Nå skjer det er ikke bare en roman for jenter, men kan godt leses av gutter også, for her er det mange situasjoner som oppstår, som både jenter og gutter kanskje vil kjenne seg i. Boka er både humoristisk, spesielt Stellas sarkasme, den er fin, og det skjer noe hele tiden. For oss voksne blir nok boka til tider vel forutsigbart og ikke så veldig overraskende, men den er underholdende og godvond å lese. Grunnen til at jeg mener at boka passer godt til skolepensum er fordi fleste ungdom sliter med å passe inn, være trygg på seg selv og samtidig styre følelsene for den man er forelsket i.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En aldeles nydelig bok om den første kjærligheten. Om hvordan det er da man som jente plutselig skjønner at det er ei jente man er forelsket i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stella går på ungdomsskolen og er forelsket. Så forelsket at hun ikke helt vet hvor hun skal eller hva hun skal gjøre når den utkårede er i nærheten. Problemet er bare at den utkårede er Sigrid. Venninnen hennes. Og Sigrids bror Hannes er forelsket i Stella. Dette fører til litt komplikasjoner og hvordan vil vennegjengen se på henne om de får vite at hun er lesbisk?

Boka er nydelig skrevet, sårt og vakkert og vondt og fint på en gang. Anbefales virkelig til ungdomstrinnet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Gutten i kjelleren" av Katherine Marsh
 • "Respekt - en sexbok for gutter" av Inti Chavez Perez
 • "Du er best" av Sara Kadefors
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Slutt!" av Kari Bøge
 • "Denne boka er homo" av Juno Dawson
 • "Blomstring" av Elizabeth Craft
 • "Min bror er konge!" av Jenny Jägerfeld
 • "Det ingen ser" av Anna Ahlund
 • "Fandom" av Anna Day
 • "Stormesteren - en sjakkthriller" av David Klass
 • "Girlskate" av Steffen R. M. Sørum
Alle bokanbefalinger for dette verket