Boka ser nærmere på hvilke muligheter den nyeste genetiske vitenskapen kan tilby, men også hvilke dilemmaer og paradokser den kan gi oss. Forfatteren har bakgrunn i nevrobiologi og bioteknologisk forskning, og er her ute etter å finne ut av hva genene hennes kan fortelle om blant annet fjerne forfedre, framtidsutsikter og kjæresteforhold. Hun ser f. eks. på om hun vil dø av brystkreft slik flere i familien har gjort før henne, og om hun bør beholde kjæresten sin, eller heller finne en bedre match via gen-dating.
Den danske vitenskapsjournalisten Lone Frank avslører nådeløst hemmeligheter om sitt arvestoff for å gi leseren en intim medopplevelse av hvordan det føles å få sine gener blottlagt med gentester. Hun gir en oversikt over hva vitenskapen har å tilby av genetisk kunnskap. Frank har besøkt de fremste genlaboratoriene i verden og gjengir samtaler med genetikkens guruer, som nobelprisvinneren James Watson, oppdageren av DNA-molekylets struktur. Frank hevder at genetikk og genteknologi trolig vil få minst like stor innfytelse på våre liv som datateknologien. LONE FRANK (f. 1966) har doktorgrad i nevrobiologi og har arbeidet med bioteknologisk forskning i USA. Hun er en prisbelønt vitenskapsjournalist i den danske Weekendavisen, men skriver også for Science, Nature og Frankfurter Allgemeine Zeitung. Hun har vært co-produsent for TV-serier om vitenskap, og er populær debattdeltaker på TV og i radio.
Forlag Danor forlag
Utgivelsesår 2012