Omtale fra forlaget
Noen sier enhver får feie for sin egen dør eller at jeg er ikke min brors vokter. Lektor Frank G. Vegårdshei i denne barokke romanen uttrykker seg slik: "hver mann sin lever, sin arm, sin tarm". Når dette med lever er blitt borte i tittelen, skyldes det kanskje at den samme Vegårdshei meget tidlig tilstår at han er ansvarlig for at en alkoholiker fikk en flaske for meget. Men den gode lektor har mer på samvittigheten og mer på hjertet også, der han ligger på sykehus i bokens åpning og har gjennomgått en operasjon. Han var med i en bilulykke der den andre bilens fører døde mens Vegårdshei slapp med hjernerystelse. Og arvet enken. Så der er vi ved noe av sakens kjerne og kilden til lektorens strevsomme liv. Det bobler av innfall og humor i denne på mange måter tragiske romanen, om mannen som ikke ville være sin brors vokter, men likevel lever i en uavlatelig kamp med seg selv, sin ansvarsfølelse og skyldfølelse.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2022
Format Heftet
ISBN13 9788205575264
EAN 9788205575264
Serie En klassiker fra Gyldendal
Genre Klassisk litteratur
Språk Bokmål
Sider 192
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketFrank er ikke så meget for banning, spolerer språket. Ikke at han er kristen eller noe i den retning, men folk økonomiserer for lite med banningen, har ingen reserver når de slår seg på tommelfingeren, ingen fantasi, bare dette evindelige faen i helvete, låter verre enn franskmennenes knappe merde. Og spanierene kan banne, du store verden, men det er ikke smukt å antyde at folks mødre er horer, et enkelt caramba blir noe helt annet, det er det musikk i, strengespill.
28 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket