I den tredje boken om August, «Men livet lever» (1933) - etterfølgeren til «Landstrykere» (1927) og «August» (1930) - nærmer hovedpersonen seg 70-årsalderen. Han har tatt arbeid som altmuligmann hos Gordon Tidemand i Segelfoss by. Aktivitetstrangen og ønsket om å briljere er fremdeles intakt, men nå rammes August av konsekvensene av sin egen virksomhet. Et gigantprosjekt med tusener av sau på fjellbeite ender med at oppskremte dyr river ham med seg ned i avgrunnen fra den bilveien han selv har vært med på å bygge. «Et hav av sau ble sjømannens grav, står det i visen om August» - slik avslutter Hamsun beretningen om verdensomseileren.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205417335
EAN 9788205417335
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSin røst hadde hun fåt av en gud som hadde råd til å sløse.
Jeg blev til ingen ting i dette liv, men sålænge jeg kunde holde det gående med sludder og fjas så var jeg da til.