Denne boken tar deg med på en reise gjennom Grand Prix-historien, og gir deg blant annet svar på hvilke land som alltid gir poeng til hverandre, hvilken norsk artist som har vært med flest ganger, og hvilke antrekk og frisyrer vi husker best. Boken inneholder også en oversikt over resultatene år for år - både for de norske og de europeiske finalene. Med litteraturliste.
Melodi Grand Prix Voi voi - for en fairytale! Husker du ABBAs gjennombrudd etter seieren med Waterloo? Eller hvordan søte Carola Häggkvist sjarmerte Europa i senk med sin Främling? Og visste du at irske Johnny Logan er den eneste som har sunget seg til topps i den internasjonale finalen mer enn en gang? Jostein Pedersen og Kato Hansen tar deg med på en reise gjennom Grand Prix-historien, og gir deg svar på alt du trenger å vite om det glitrende musikksirkuset: Hvilke land gir "alltid" poeng til hverandre? Hvilken norsk artist har vært med flest ganger? Hvilke antrekk og frisyrer husker vi best? Boken byr i tillegg på en grundig år-for-år resultatservice - både for de norske og de europeiske finalene.
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2010