Mange ser no på Lars Hertervig (1830-1902) som en av våre fremste malarar. I samtida blei han sett på som ein tulling. I denne romanen gir Fosse si framstilling av korleis Hertervig kan tenkjast å ha hatt det den dagen han som kunsstudent i Dusseldorf blei kasta ut frå hybelen sin fordi han hadde forelska seg i den unge dottera i huset. Og korleis hadde Hertervig det den morgonen han stakk av fra Gaustad asyl, der han blei innlagd etter at det stavangerske borgarskapet, som hadde kosta han til Dusseldorf, kom fram til at mannen var galen?
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1995
Serie Melancholia (1)
Genre Historisk litteratur Biografisk litteratur
Omtalt tid 1850-1899
Omtalt person Lars Hertervig
Tildelt litteraturpris Melsomprisen 1996
Ok bok, men ble så mange gjentakelser at jeg ikke greide like boka like godt som forventet.