Mer

av (forfatter) og Alf Storrud (oversetter).

Aschehoug 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Dette er historien om unge Gazâ og hans vei fra skolegutt til monster, en mørk og uforsonlig reise til nattens ende. Gazâ vokser opp ved Egeerhavet. Han er ni år da han første gang blir med faren på menneskesmuglingen. Faren, som en gang ofret en eldre flyktning for å redde sitt eget liv. En dag får også Gazâ et annet menneskes liv på samvittigheten, afghaneren Cuma, som kanskje er den eneste som har vist ham litt medmenneskelighet. Gazâ glemmer det aldri, men det hindrer ham ikke å gå videre i farens fotspor. Etter hvert blir han en spesialist på undertrykkelsens dynamikk og egne torturmetoder. Men en dag går alt galt og Gazâ må selv finne ut av hvordan han skal overleve.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788203371684

EAN 9788203371684

Serie Sidespor

Omtalt sted Tyrkia

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 0 1 0 0

Bokomtaler

En på alle måter vond, rystende og bevegende roman. Jeg måtte lese denne i flere omganger. Det er en stor forteller som har skrevet denne boka om det mørke i mennesket, men også om hvor sårbare vi er. At rett og galt ikke er så enkelt og for noen kanskje ikke lengre er viktig, når omstendighetene er ekstremt vanskelige og grufulle. Håper mange vil lese denne, det er verdt det! Slutten er lysere enn resten. Hovedpersonen har da beveget seg fra Tyrkia til Afghanistan. Jeg likte at håpet og roen kom med Afghanistan.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En roman som har sitt utgangspunkt i menneskesmugling, og som utforsker de mørke sidene av menneskenaturen. Hovedpersonen, som er lynende intelligent og bare et håndtrykk unna en studieplass i sosialantropologi på Cambridge, fødes inn i en familiemytologi og en familiebedrift på livets skyggeside. Faren er menneskesmugler og sønnen innvies i tidlig alder inn i den alt annet enn edle kunsten å sikre god logistikk om disse levende varene.

Historien er grusom og grotesk, men jeg-fortellerens refleksjoner rundt menneskenaturen gir en avstand til hendelsene. Dermed blir det utholdelig å lese historien og følge refleksjonene rundt ondskapens natur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg hatet naturen! At alt måtte spise alt annet! Jeg hatet at hele kretsløpet ble opprettholdt av at vi alle sammen slukte hverandre. Kunne det ikke ha foregått på en annen måte? Fantes det ikke andre muligheter? Var dette den allmektige og perfekte naturen folk snakket om? Hva slags sadist kunne den eller det som hadde skapt denne naturen være, som kunne si: "Jeg tror jeg vil innføre en ordning der alle må ta livet av hverandre for å overleve!" Alle dyrene som spiser hverandre, alle menneskene som spiser alt mulig, alle insektene som spiser likene, alle de andre insektene som spiser de første insektene ... "Faen ta alle sammen!" skrek jeg. "Faen ta den som drømte opp denne naturen, og faen ta alle som noen gang har kalt denne fråtsingen i kjøtt og blod et mirakel og lovprist den!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tyrkia er differansen mellom Østen og Vesten. Jeg vet ikke hvilken av dem du må trekke fra den andre for å sitte igjen med Tyrkia, men jeg er helt sikker på at avstanden mellom dem er lik Tyrkia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den eneste nyttige setningen i en ellers ubrukelig bok jeg leste for flere år siden, var Det første verktøyet mennesket brukte, var et annet menneske. Jeg tror ikke det gikk lang tid før en eller annen satte en prislapp på det verktøyet og solgte det videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Part 2: Asia, Australia, New Zealand etc.
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jorden vi trår på" av Jesús Carrasco
 • "Hundevakta" av Nikos Kavvadias
 • "Et kor av minoriteter" av Chigozie Obioma
 • "Fedreland" av Fernando Aramburu
 • "Ruinenes form" av Juan Gabriel Vásquez
 • "En amerikansk forbrytelse - drapene i Osage County og dannelsen av FBI" av David Grann
 • "Lik på utstilling" av Hassan Blasim
 • "Istanbul Istanbul" av Burhan Sönmez
 • "Mudderhund" av Inge Schilperoord
 • "Lanny" av Max Porter
 • "Natt" av Edgar Hilsenrath
 • "Før de henter oss" av Peter Franziskus Strassegger
Alle bokanbefalinger for dette verket