Med andre ord

en inspirasjonsbok i diakoni

av (redaktør), Ivar Solbu (redaktør) og Liv Andrea Mosdøl (illustratør).

IKO-forlaget 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg temaene nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kamp for rettferdighet. Den stimulerer til diakonal tenkning og praksis gjennom intervjuer, samtaler, erfaringsdeling, refleksjoner og dikt. Den inneholder også noveller av Levi Henriksen, Karin Moe, Anne Kristin Aasmundtveit og Harald Rosenløw Eeg, samt en nyskrevet salme av Edvard Hoem og Henrik Ødegaard som utvider perspektivet og viser hvordan vi kan sette mennesket i sentrum.

Omtale fra forlaget

Dette er en vakker bok til inspirasjon og oppmuntring til medmenneskelig tjeneste for andre. Boka tar for seg temaene nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kamp for rettferdighet. Gjennom intervjuer med blant annet Erik Solheim og Petter Skauen, samtaler, refleksjoner og dikt utfordrer boka oss til å sette mennesket i sentrum. Boka inneholder også noveller av Levi Henriksen, Karin Moe, Anne Kristin Aasmundtveit og Harald Rosenløw Eeg i tillegg til en nyskrevet salme av Edvard Hoem og Henrik Ødegaard. Biskop Olav Skjevesland bidrar også. En bok til inspirasjon og hjelp til å sette Plan for diakoni for Den norske kirke ut i livet. Boka er aktuell for diakoner, diakoniarbeidere, menighetsråd og alle som er engasjert i diakonalt arbeid.

Bokdetaljer

Forlag IKO-forlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788271128838

EAN 9788271128838

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Svensk

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ethvert møte med mennesker skal bekrefte dets verdighet. Ingen kan miste sin verdighet, den er gudgitt! Men man kan miste kontakten med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et er tale om diakoni, noget andet er at udøve diakoni. Diakoni er levende, når en person eller en menighed handler konkret. Diakonier knyttet til kristendommens handlingsdimension, er personbåret og har til oppgave at bekrefte det enkelte menneskes værdighed. (...) Diakoni er lettere gjort end sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å være trygg på eget liv kan gi den riktige avstand til andre, ikke for tett innpå og ikke for langt borte. Diakoni handler om nærhetskompetanse. Det innebærer faglig kunnskap og evne til å inngå relasjoner, etisk refleksjon, empati og personlig bearbeidelse. Det handler om å være kjent med det menneskelige, inkludert seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis alt blir diakoni, blir ingenting diakoni. (..) Hvis alt defineres som diakoni, så trenger vi ikke begrepet diakoni eller diakonier. (...) Diakonien må fokuserer og prioritere. Den må først og fremst rette seg mot mennesker som lider

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Evangeliene skildrer Jesu nærvær i verden, han så, hørte, luktet, smakte og berørte. Han brukte alle sanser. Derfor er vi kalt til nærvær. Vi trenger en nærværsteologi og nærværskompetanse. Å være kirke er å feire Guds nærvær i verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket